Korona virüs salgını kapsamında evlerde izolasyon yaşadığımız şu dönemde alerji olmam diye düşünmeyin. Hayatın eve sığdırıldığı bu dönemde mevsim alerjisinden kaçtığını düşünen varsa oldukça yanılıyor. Uzmanlara göre pencerelerden de bu alerjiye yakalama ihtimaliniz yüksektir. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Müzeyyen Doğan bu hastalığa dikkat çekti. Uzman Profesör Doktor Müzeyyen Doğan gereken önemin gösterilmesi gerektiğini savundu.

Büyük şehirlerde alerjik hastalıklar daha mı çok görülüyor?

Her şeyin doğalı kabul görülen bu dönemde havanında temiz oluşunun insan vücuduna katkıları tartışılmaz bir gerçektir. Büyük şehirlerde solunan hava, organik olmayan yiyecek ve içecek ve yoğun stres koşulları bağışıklığı düşürdüğü gibi alerjik reaksiyonları da arttırmaktadır. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Müzeyyen Doğan 'a göre köy yaşamı sürdüren bir bireyin alerjik sentomlarının kentte yaşayan bireye göre daha az olduğu görüşünü savundu. Uzman Profesör Doktor Doğan' a göre alerjik nedenler sadece polen ve tozun olmadığını bunların yanında bağışıklık sistemine bağlı olarak bazı yiyecek ve içeceklerde ya da bazı hayvan türlerinde de görülebilme ihtimalini tüm vatandaşlara duyurdu. Genelde ciddi bir rahatsız vermeyen alerjilerin yine de bağışıklığı düşük vatandaşlarda bazı sıkıntılara yol açacağı duyuruldu. Çoğu vatandaş alerjiyi grip ile karıştırmaktadır. Çünkü en belirgin özelliği üst solunum hava yollarında yaşadıkları rahatsızlıklardır. Bu da akla ilk grip hastalığını getirmektedir. Peki korunmak için ne yapılmalı işte cevabı:

Uzmanlara göre Alerjiden korunmak için neler yapılmalı?

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Müzeyyen Doğan halk arasındaki adı saman nezlesi olan bu hastalığın sinizüte, orta kulak iltihabına ve sağlıklı nefes alamamaya yol açtığını söyledi.

  • Tozlu ve polenli mekanlarda bulunmayın
  • Kişisel temizliğe ve mekanın temizliğine dikkat edin
  • Dengeli beslenin ve spor yanın
  • Antialerji ürünleri kullanın

    Mevsim Geçişi Sonrası Alerjiye Yakalanma Riski?
Editör: Wan Haber