ABD’li bilim insanları Normalde uyku problemleri yaşayan insanların kullandıkları melatonin hapının Korona virüsünü engellediğini açıkladı. Bilim insanları, bu hormonun hastalığı yaklaşık olarak %35 oranında azalttığını söyledi.

Dünya genelinde 82 milyondan fazla insana bulaşan ve 1.7 milyondan fazla insanın canını vermesine sebep olan koronavirüsü ile mücadele son gaz devam ederken, ABD’de yapılan bir araştırma bilim dünyasını heyecanlandırdı.

Pek çok ülkede aşı ve ilaç açısından kıyasıya bir rekabet sürerken ABD’de yapılan ve Plus biyology isimli dergide yayınlanan bir araştırma, uyku problemi yaşayan vatandaşların kullanmış oldukları melatonin hapının covid-19’un bulaşmasını engellediğini ortaya çıkardı.

%28’inde Sonuçlar Negatif

Melatonin hapının çok kolay bir şekilde temin edilebilir ve ucuz olması nedeniyle bu buluşun çok büyük bir önemi olduğunu vurgulayan ve araştırmayı yöneten Cleveland Clinic'in, bilimi enstitüsünde görevli bilim insanı Feixiong Cheng:

“Bu neticeler çok önemli. Ancak insanların, henüz hekimlerine başvurmadan bu takviyeyi alıp kullanmamaları gerekir. Daha geniş çaplı Araştırmalar ve kontrollü deneyler bu ilacın etkisini tam manası ile ortaya çıkaracaktır. Ancak biz bu araştırmada melatoninin araştırılmaya değer olduğunu keşfettik.” Dedi.

Entübe Hastaları İyileştiriyor

ABD’de yayın gerçekleştiren KIRO-7 adlı televizyon kanalı ise Kolombiya Üniversitesi’nde Entübe kovid-19 hastaları üzerinde gerçekleştirilen bir araştırma neticesini paylaştı. Bu araştırmaya göre Entübe hastalarına verilen melatonin ile daha iyi neticeler alındığı açıklandı.

Editör: Wan Haber