Ücretsiz maske alımı ile ilgili başvurular E- devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Virüs tedbirleri kapsamında ücretsiz olarak dağıtılan maskeler, PTT ve eczanelerin dağıtımı ile vatandaşlara verildi. Fakat ücretsiz maske ile başvuruların nasıl yapılacağı ve SMS kodlarının nasıl ve nereden alınacağı merak edilmektedir.

Toplu maske takma zorunluluğunun getirilmesinden sonra vatandaşlar maske almak amacıyla bütün eczaneleri dolaşmaktadır. Fakat eczanelerde maske bulunmamasından dolayı bireylerin E-Devlet üzerinden maske alma taleplerinin başlatıldığı duyurulmuştu.

Maske Kodu Nasıl Alınır?

Vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları, adları, soyadları, Aile bireyleri ile iletişim bilgilerini adres bölümüne girdikten sonra maske başvurusunda bulunabilirler. Başvurunun hemen ardından talep ile ilgili bulunanlara kod verilmektedir.

Vatandaşlar, eczanelere ücretsiz maskeleri almak amacıyla gitmeye başladılar. Maske almak amacıyla giden vatandaşlardan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve telefon numaraları alınmaktadır. Vatandaşlardan telefonlarına birkaç dakika içerisinde kod geliyor. Gelen doğrulama kodunun sistemde doğrulamasından sonra 5 adet maskeyi alan vatandaş evinin yolunu tutuyor.
 

Editör: Wan Haber