Covid-19 geçiren hastalardan, 10 kişiden 1 tanesi öksürük ya da yorgunluk rahatsızlığı sebebiyle 3 ay içinde tekrar karşılaşmaktadır. İngiltere’de bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre virüsün iyileşen kişilerde 3 aylık bir süre içerisinde yorgunluk, öksürük, saç kaybı ve ishal gibi belirtilerden birisinin tekrardan ortaya çıktığını göstermektedir.

Kalp Krizi Ve Felç Riski

Koronavirüsü bünyesinde taşıyarak bu virüsten uygulanan çeşitli tedaviler ile kurtulduğunu zanneden hastalarda 12 kat daha fazla kalp krizi riski geçirme ihtimali görülmektedir. Ayrıca aynı oranda felç riski de mevcuttur. Bu nedenle “Bu hastalığı yendim” diye düşünmenin yanı sıra aynı zamanda bu gibi sonuçlarla karşılaşmanın olan olduğunu da unutmamak da fayda olacaktır.

Uzun Covid

Corona virüsüne yakalanırken, meydana gelen semptomların belli bir süre geçtikten sonra yeniden belirti olarak ortaya çıkması durumuna uzun covid ismi verilmektedir. Burada bu virüsün göstermiş olduğu bulgurların bazılarının ya da belirli bir bölümünün tekrardan görülmesi mümkün olmaktadır. Bu durum, Tıp dünyasında uzun covid olarak değerlendirmektedir.

Editör: Wan Haber