Türkiye'de aşı çalışmaları başlatıldı. 14 Ocak tarihinde itibaren tüm illerde sağlık çalışanları aşı oldu.  İkinci aşı olacak guruplar engelli ve yaşlı bakım evlerinden kalanlar ile 90 yaş üstüne aşı yapılmaya başlandı. Grup grup giden aşı çalışmalarında vatandaşlar herkesin aşı olup olmayacağını aşının zorunlu mu olduğunu araştırmaya başladılar. 

Türkiye’de salgını kontrol altına almak için titiz bir şekilde aşı çalışmalarına devam ediyor. Sağlık çalışanların aşı olmasından sonra bir grup aşı olmayı kabul ederken diğer grup aşı konusunda hala endişeli olduğu için yapmamayı düşünmüyor.

Konu hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Türkiye'de aşı uygulaması zorunlu değildir. Bununla birlikte aşı, hastalıklardan korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Aşı sayesinde yeryüzünden silinmiş pek çok hastalık mevcuttur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından aşıyla ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Aşı olmak, kişinin topluma karşı sorumluluğudur” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Wan Haber