Kara’nın korona virüsün ikinci dalgası için yaptığı açıklamalarda önlemlere dikkat edilmezse daha ağır tablolarla karşılaşılacağı belirtiliyor. Bu nedenle sosyal mesafenin de kesinlikle elden bırakılmaması belirtiliyor. Özellikle yaz döneminde çoğu kişinin girdiği havuzlar ve kalabalık mekanlar büyük tehlike oluşturuluyor.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Bağışıklı sistemimize de çok fazla dikkat etmemiz gerektiğini tekrar vurgulayan Kara, günde 2 litre kadar su içmemiz gerektiğini, düzenli uyumamız gerektiğini, doğal destekli beslenmemiz gerektiğini özellikle belirtiyor. Aynı zamanda bu dönemde hafif egzersizler yaparak sağlıklı yaşamaya dikkat edilmesi gerekiyor. Zencefil, zerdeçal gibi gıdalar bu dönemin en koruyucu gıdaları arasında. Bu gıda ürünlerinden de mutlaka yenmesi gerekiyor.

Benzer açıklamalara dikkat çeken Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı da çocuklar ve yetişkinlerin havuz ve klimalardan uzak durması gerektiğinin altını çizdi. Vücudumuza hasta olmamak için bu dönemde antioksidan takviyesi yapmamız gerekiyor ve savunma sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor.

Korona Virüsün İkinci Dalgasına Karşı Dikkat!

Propolisin Önemi

Bu dönemde çilek, nar, soğan, kara havuç, zencefil, zerdeçal yüksek oranda antioksidan içeriyor ve bu gıdaları yememiz gerektiğini Samancı da belirtiyor. Doğal arı ürünü olan propolisin de çok kuvvetli antioksidan özelliği olduğu söyleniyor. Hatta nardaki antioksidandan 80 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor.  Propolisin doğadaki en güçlü antioksidan olduğunu belirten Samancı, vücudun sağlıklı ve zinde kalmasını sağladığını da belirtiyor. Propolis’in en önemli özelliği vücuttaki radikallerin hücrelere zarar vermesini engellemesidir. Böylece bağışıklı sisteminiz güçlenmiş oluyor. Doğal antioksidan özelliği gösteren propolisin her gün düzenli olarak yenmesi gerekiyor.

Doğru yollardan hazırlanan propolis özünden çocuklar ve yetişkinlerin ortalama olarak 10 damla kadar yemesi gerekiyor. Ancak hastalık dönemlerinde bu kullanım 4 katına çıkarılabilir.

Editör: Wan Haber