Karantinada olduğumuz bu günlerde doğal olarak daha çok yeme ihtiyacı meydana gelmektedir. Spor yapma olanakları da kısıtlı olduğu için yediklerimiz bize kilo olarak geri dönmektedir. Hatta dikkat etmediğimiz durumlarda aldığımız kilolar çeşitli hastalıklara yakalanma riskimizi de artırmaktadır.

Ara Öğünlerde Nasıl Beslenmeli?

Ana öğünlerden hemen sonra bir şeyler atıştırmamak lazım. Ancak  yeme ihtiyacı duyulursa yapılması gereken şey; yoğurt, bir avuç çiğ kuruyemiş veya meyve tüketilerek bu ani acıkmaları ertelenebilir.

Evde zaman geçirmek zorunda kaldığında dikkat edilmesi gereken husus, mutfağa daha az uğramak olacaktır. Böyle durumlarda film izlemek, kitap okumak ve bunlara benzer etkinlikler dikkati farklı alanlara yönlendireceğinden mümkün olduğunca mutfaktan uzak durulacaktır.

Yemek Alışkanlığımızı  Sorgulayalım

Niçin yemeğe ihtiyaç duyulduğunu düşünmek lazım ve  gerçekten acıkma olduğu için mi? yoksa can sıkıntısı olduğu  için mi? Bunlara cevap bulunmak zorunda. Ara ve ana öğünleri mutlaka gözden geçirmek lazım ve eğer ürün sayısı normale göre artmışsa bunu sebebini araştırmak gerekecek ve mümkün olduğunca mutfaktan uzak durmak gerekecektir.

 Kilomuzu Nasıl Koruyabiliriz?

Gün İçerisinde Yediklerimizin Bir Listesini Tutalım

Yenilen ve içilen her şeyi gün içerisinde bir yere not alarak  liste haline getirmek gerekir. Günün sonunda listeye bakarak eksiler ve artılar tespit edilmeli ve eğer  gereğinden fazla gıda tüketildiği tespit edilirse buna göre gerekli önlemler alınmalıdır.

Uzak Durulması Gereken Yiyecekler

Fast food, içinde bulunan doymuş yağ miktarı ve aşırı sodyum miktarı  ile insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu durum kanser ve kalp hastalıkları  gibi bir çok  hastalığa sebep olmaktadır. Sağlığımız açısından zararlı olan fast food türü yemeklerden uzak durmak gerekir. Dengesiz beslenmenin en büyük nedenlerinden birisidir. Fast food  yani ayaküstü beslenme, özellikle çocuk yaştakilerin  alışkanlıklarını bozarak sağlıksız beslenme alışkanlığını kazandırır. Şekerli ve hamurlu yiyecekleri de mümkün olduğunca az tüketmek gerekiyor.

 Kilomuzu Nasıl Koruyabiliriz?

Evde Spor Yapın

Kişi evinde Spor yapmak istiyorsa bunun birçok yolu vardır. Öncelikle kişinin bu konuda kendisini motive etmesi lazım. Günlük düzenli olarak  spor  yapıldığında  beden daha sağlıklı ve dinç olacaktır.

Editör: Wan Haber