Güçlü bir antioksidan olan kekreyemiş içerisinde bol miktarda c vitamini barındırmaktadır. Vitamin bakımından zengin bir bitki olan kekreyemiş, yaban mersini ile aynı ailede yer almaktadır. Kekreyemiş bitkisinin en önemli özelliği yağ yaktırıcı etkisinin olmasıdır. Bir diğer adı süper meyve olan kekreyemiş kilo problemi yaşayan pek çok kişiye fayda sağlamaktadır.

Kekreyemİşİn Mucİzevİ Özellİklerİ neler?

Gençlik iksiri de denen kekreyemiş enfeksiyonlara karşı koruyucu bir özelliği de vardır. Doğada kendiliğinden yetişen bu bitki adeta bir şifa deposudur. Şifası saymakla bitmeyen kekreyemişin kanıtlanmış 10 özelliği;

1.            Antioksidan özelliği bulunmasından dolayı akciğer ve karaciğeri desteklemektedir.

2.            Mide ağrılarına iyi gelen kekremiş kaynatılarak tüketildiği takdirde mide yanmasına, reflü ve gastrite iyi gelmektedir.

3.            İdrar söktürücü özelliği bulunan kekremiş bitkisi, mesane yollarını temizler ve kum ve taş oluşumunun önüne geçer.

4.            Yağ oranı sıfır olan kekremiş bitkisi, zayıflamak isteyen bireyler için sağlıklı bir aperatif özelliği taşımaktadır. Sağlıklı kilo vermek isteyen her bireyin başvurduğu kekremiş bitkisi, vücutta olan yağın hızlı bir şekilde enerjiye dönüşmesini sağlar.

5.            Şeker hastaları için vazgeçilmez bir özelliğe sahip olan kekreyemiş bitkisi, kandaki şeker oranını dengeler.

6.            Hücrelerimiz üzerinde etkili olan kekreyemiş bitkisi, kanser hücrelerinin oluşumunun önüne geçer ve kanser olma ihtimalimizi azaltır.

7.            Kekreyemiş bitkisi, üst solunum yolu hastalıkları tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

8.            Cilt üzerinde hücre yenileyici özelliği bulunan kekreyemiş bitkisi, kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır.

9.            Kalıcı güzelliği arayan kadınların kırışıklık ve yaşlılık belirtilerin tedavisinde maske olarak kullanılmaktadır.

10.          Hastalık döneminde tüketildiğinde vücutta bulunan virüs ve bakterileri vücuttan atan kekreyemiş bitkisi, bitkisel bir ilaç özelliği taşımaktadır.

Kekremiş bitkisi, pek çok özelliği içerisinde muhafaza eden bir bitkidir. Fakat güçlü bir antioksidan özelliği taşıdığı için kronik ilaç kullanan kişiler, hamileler ve böbrek hastaları kullanım konusunda daha özenli olmalıdır.

Editör: Wan Haber