Van’da, sağlıkta dönüşümün son aşaması olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve idari kadrolara yapılan atamalar tamamlandı. Van Valisi Münir Karaloğlu da Van, Muş, Bitlis, Hakkari ve Ağrı illerine hizmet veren 650 yatak kapasiteli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Karaloğlu, hastaneye gelişinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Nuri Acar, İdari Hizmetler Başkanı İkram Dağaç, Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Akçakaya, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Murat Toprak ve Hastane Başhekimi Opr. Dr. Özcan Öktem tarafından karşılandı. Genel Sekreter Polat’ın odasına geçen Karaloğlu, göreve yeni atanan idarecilere hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yaklaşık 2 saat süren ve ilçelerdeki sağlık teşkilatının da sorunlarının ele alındığı toplantı sonrası Vali Karaloğlu, bir değerlendirme yaptı.


“VAN’DAKİ TÜM HASTANELER TEK ELDEN YÖNETİLECEK”
Sağlıkta dönüşüm projesinin son aşamasının, Kamu Hastaneleri Birliği’nin kurulması olduğunu belirten Karaloğlu, bu birliğe bağlı olarak da her şehre bir genel sekreter atandığını kaydetti. Genel sekreterin altında bir teşkilat oluşturulduğunu ifade eden Karaloğlu: “İldeki bütün devlet hastaneleri bundan sonra tek elden yönetilecek. Bu; yeni bir metod, yeni bir uygulama. Bütün bu uygulamalar hizmetin kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar. İnşallah bu uygulama da, sağlıkta hizmetin kalitesinin artmasına vesile olur” dedi.


“İLÇELERDEKİ HASTANELERİN DE İHTİYAÇLARI GENEL SEKRETERLİK ÜZERİNDEN ALINACAK”
Yeni uygulama ile bir yandan hizmetin kalitesi artarken, diğer taraftan da tüm alımların tek elden yapılarak maliyetlerin aşağıya çekileceğini ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti:


“Her ilçede küçüklü, büyüklü hastaneler var. Her hastane, alımlarını kendisi yapıyordu ve her hastane farklı fiyatlarla alımlarını gerçekleştiriyordu. Artık bütün alımlar genel sekreterlik üzerinden olacağı için hem fiyat birliği olacak, hem de daha düşük fiyatla alım yapılabilecek. Kamu kaynakları daha efektif kullanılacak. Bu yeni dönemin; sağlıkta hizmet kalitesinin arttığı, vatandaşın erişebilirliğinin kolaylaştığı bir dönem olmasını temenni ediyoruz.”


"İLÇELERDEKİ SAĞLIK SORUNLARI DA MASAYA YATIRILDI”
Toplantıda tüm ilçelerin sağlık sorunlarının da masaya yatırıldığını bildiren Karaloğlu: “İlçelerin de ihtiyaçları gözden geçirildi. Devam eden hastane inşaatlarımız var, onların son durumu değerlendirildi. Yeni hastane yapılması gereken ilçelerin arsa problemleri vardı, onlar gözden geçirildi. Özellikle Van’daki devlet hastaneleri boyutuyla sağlık sorunları masaya yatırıldı ve bir değerlendirme yapıldı. Genel Sekreter ve ekibi, bu hafta Ankara’ya gidecek. Burada konuştuğumuz konuları Ankara’da muhataplarıyla tartışacak ve inşallah oradan da gerekli destekleri aldıktan sonra dönecekler. Bizler de böylelikle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber