Prof. Dr. Recep Tekin, kış aylarının gelmesi ile beraber hastalıklarda artış yaşandığını ve kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirilmek zorunda kalındığını, bu durumun aslında koronavirüsünün bulaşma riskini otomatik bir şekilde artırdığını dile getirdi.

Virüslerin kış aylarını sevdiğini dile getiren Prof.  Dr. Recep Tekin, bağışıklık sistemi zayıflar ve kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirilir. Covid-19 vakası içeride varsa eğer kapı pencereler kapalı olsa ve bunun yanında maske takılsa dahi 4 saat içeride kalındıktan sonra maskenin herhangi bir işlevi kalmamaktadır. Korona virüsünü taşıyan kişinin bu virüsü kapalı ortamda bulunan diğer kişilere bulaştırma ihtimali %100’dür. Dedi.

Bu Hususta Sıkı Tedbirlerin Uygulanması Gerekiyor

Prof. Recep Tekin, kapalı alanlarda kaçak bir biçimde devam eden işletmelere katı bir şekilde tedbirlerin uygulanması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Sizler elinizden gelen bütün önlemlerinizi almış olmanıza rağmen o insanlar, virüsü topluma bulaştırmaya devam ediyorlar. Kapalı alanlar Bizler açısından en büyük Risk olarak bilinmelidir kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirmek aslında virüsün daha fazla bulaştırılması anlamına gelmektedir. Kapalı ortamlarda yani kapı ve pencerelerin kapalı olduğu bir ortamda maskeli bir şekilde durursa dahi o ortamda Corona virüsünü taşıyan bir kişinin bu virüsü etrafındaki diğer insanlara bulaştırmaması imkânsızdır.” Dedi.

Bu hususta özellikle de ilçelerde kaymakamların, illerde ise valilerin sıkı tedbirler alınmasına yönelik çeşitli çalışmaları yerine getirmesi gerekir dedi.

Prof. Dr. Recep Tekin, sıkı tedbirlerin alınması, insanların daha çok dikkat etmesi, sosyal mesafe kurallarına gerçekten uyulması, hijyen ve maske takma kurallarının kesinlikle ihmal edilmemesi gibi durumların yanında aynı zamanda sokağa çıkma yasaklarının daha çok arttırılması şeklinde ancak koronavirüsünün belinin kırılacağını anlatmaktadır.

Editör: Wan Haber