Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yaılan korona virüs, Türkiye'nin sınır komşusu İran'da yayılmaya devam ediyor.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 14' YÜKSELDİ

İran'da yeni tip koronavirüs vakası ilk kez 19 Şubat'ta 2 kişide tespit edilmişti. Kum kentinde virüs bulaşan 2 kişinin aynı gün hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Said Nemeki, bu sabah meclise sunduğu raporda, Kovid-19 sebebiyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e, virüsün bulaştığı kişi sayısının ise 47'ye yükseldiğini bildirdi.

KUVEYT'TE 5 KİŞİ DE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Kuveyt Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'ın başkenti Tahran ile Kum'dan gelen iki yolcuda Covid-19 virüsünün tespit edildiği ve böylece ülkedeki vaka sayısının 5'e yükseldiği ifade edildi. Söz konusu 2 yolcunun karantinaya alındığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, İran'ın Meşhed kentinden gelen kişilere yapılan ilk test sonucuna göre 53 yaşındaki bir Kuveyt vatandaşı ile 61 yaşındaki bir Suudi Arabistan vatandaşının yanı sıra Kuveyt'te yaşayan 21 yaşındaki vatansız (haymatlos) bir kişide Covid-19 tespit edildiği belirtilmişti. Kuveyt, Covid-19 nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran'dan önceki gün yaklaşık 800 vatandaşını tahliye etmişti.

VİRÜS AŞISI BULUNDU MU?

Virüse karşı şu ana kadar hiçbir panzehir geliştirilmemişti fakat Çin'den yapılan açıklama dünyayı heyecanlandırdı. Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, korona virüsü için aşının bulunduğunu ancak piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini duyurdu. İnternet Haber

Editör: Wan Haber