On sekiz Yaş Önemli

Bilim dünyasına göre beynimizin en aktif olduğu ve zirve noktaya ulaştığı yaşımız on sekizinci yaşımız. On sekizinci yaşımız hiç kuşkusuz hepimizin pek çok plan yaptığı her gününün farklı bir tonda geçtiği yaşımızdır. Bununla birlikte beden gücümüzün de en üst seviyede olduğu on sekizinci yaşımız beynimizin gerek öğrenme gerek ise yaratıcılık özelliklerinin en aktif olduğu dönemdir. 

Tüm bunlarla birlikte bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, 69. Yaşımıza kadar tatmin olmuş hissetmeyeceğimizi ve 46. Yaşımız ile birlikte mutluluk anlamında olumlu şeyler yaşayacağımızı ortaya koyuyor.

Bilim insanları empati özelliğimizin en üst seviyedeki yaşın ise 51. Yaş olduğunu söylüyor. Yani karşımızdaki kişiyi anlama konusunda zirveyi bulduğumuz yaş 51. Yaşımızdır. Ayrıca bu yaşımız ile birlikte karşımızdaki kişinin duygularını daha kolay anlayabiliriz.

Yaşımız yeni bir dil öğrenme üzerinde de doğrudan etkilidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ikinci bir dil öğrenme yeteneği 7 ile 8 yaş aralığındayken en tepe noktaya ulaşıyor.

Öğrencilerin en korkulu rüyası olan matematik dersi yeteneklerimiz ise 50’li yaşlarda en tepe noktaya ulaşıyor. Bilim dünyasının ortaya koyduğu araştırmalar gösteriyor ki, sayısal yeteneklerimiz 50’li yaşlarımız itibariyle zirve yapıyor.

Hayata karşı memnuniyet duygumuz 69 yaşında vitrinlerde boy gösterirken kendini sevme yaşı 70. yaşımızdır. Vücudunu sevme, kendini sevme 70. Yaşımızda ortaya çıkarken kişinin geçmiş ile yüzleşmesi ve kendi ile barışması yine 70 yaşında gerçekleşmektedir.

Bilim dünyasının ortaya koyduğu araştırmalar da gösteriyor ki hayat, iniş ve çıkışlar ile dolu bir serüvendir.

İnsanların En Verimli Yaşı ?

Editör: Wan Haber