Sosyal medyada Hülya Koçyiğit'in, "Emekliler devlete yüktür" şeklinde bir açıklama yaptığı iddia edildi. Koçyiğit ise, bu iddiaların gerçek olmadığını söyleyerek "Emekliler devlete yüktür, şeklinde bir ifadem kesinlikle olmamıştır. Ben de emekliyim" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada, Hülya Koçyiğit'in, "Emekliler devlete yüktür" şeklinde bir açıklama yaptığını iddia edildi.

Twtter'da gündem olan Koçyiğit, böyle bir ifade kullanmadığını söyledi.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'a konuşan Hülya Koçyiğit, "Emekliler devlete yüktür" şeklinde hiçbir şekilde hiçbir yerde konuşma, sohbet veya açıklama yapmadığını söyledi.

İddianın kaynağı Yaşar Okuyan'dı. Okuyan, Hülya Koçyiğit'in "Emekliler Devlete yüktür" dediğini iddia etmişti.

Çalışma eski Bakanı Yaşar Okuyan daha 2018 yılında da Koçyiğit'i sert ifadelerle eleştirmiş "Ben gerizekalıyım, geri zekalı olmasam bunun kocasını bakan olduğum dönemde Yalova'ya Vali yapmak istermiydim, ben geri zekalıyım" demişti.
 

HÜLYA KOÇYİĞİT KİMDİR?

Hülya Koçyiğit 12 Aralık 1947 tarihinde Üsküdar- İstanbul'da dünyaya geldi.

Henüz beş yaşındayken okula gitmek isteyen Hülya Koçyiğit, o dönemde okula kayıt yaptırmak için yaş haddinin altı olması nedeniyle ailesiyle mahkemeye başvurdu ve yaşını büyüttürdü. Böylece beş yaşındayken ilkokula başladı.

İlkokula İstanbul'da başlayıp Ankara'da bitirdi. Liseyi'de İstanbul'daki Atatürk Kız Lisesi'nde okudu.

İlerleyen zamanlarda tanıştığı Muhsin Ertuğrul'un tavsiyesi üzerine Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi alan Koçyiğit, oyuncu olan kardeşinin oynadığı "Bir Yetimin Hasreti" filminde Muhterem Nur gibi dönemin ünlü oyuncularıyla tanışma fırsatı buldu.

Sinema kariyerine 1963 senesindeki Susuz Yaz filmiyle başladı.

Rol aldığı sinema filmleriyle yurtiçi ve yurt dışı bir çok ödül aldı.SuperHaber

Editör: Wan Haber