Başka bir söylem ile doğada bütün canlılar arasında var olan ve erkek dişi uyumunun tamamlanması mekanizmalarına verilen isimdir. Peki Hipegrami neden vardır, niçin kadınlar eş seçerken kendilerinden daha üstün erkek ararlar? işte bütün detaylar haberimizde...
Gerek sevgililikte gerekse de evlilikte eş seçimi yapılırken bayanların kendilerinden daha varlıklı, sınıf olarak daha yukarıda yer alan ve daha iyi bir statüde bulunan genlere sahip olan bir eş adayını seçme eğilimi şeklindeki iç güdüye sosyoloji bilimine verilen isimdir. Hipegrami kelimesi dar ve klasik manası ile sosyoloji biliminde kendisinden daha üst kategoride ya da seviyede bulunan biri ile evlenmek anlamında kullanılmaktadır. Evrensel bazda ise cinsel birlikteliklerde kadınların kendi ekonomik ve sosyal seviyelerinden ve kendi kendilerine biçmiş oldukları cinsel pazar değerlerinden yukarıda ya da en azından eşit olan, denk olan erkeklerle birlikte olmayı seçmeleri demektir hypergamy.

Kadınlar Niçin Statatü Olarak Kendilerinden Üstün Bir Erkeği Seçme Gereksinimi Hissederler?
Kadınların kendilerinden kısa erkekleri eş olarak tercih etmeleri nadiren görülen bir durumdur. Kadınlar, kendilerinden sosyoekonomik açıdan daha alt sınıf erkekleri eş olarak değerlendirmemektedir. Kadınlar, medya ve sosyal inşaların göz boyanması neticesinde değerler gösteren erkekleri istediklerini beyan etmektedirler. Ama herhangi bir erkeği elde edebilmek, yüksek cinsel değere sahip kadınlar örneğin aktristler, şarkıcılar, zengin kadınlar vs. nadiren ufak tefek, kassız, özgüvensiz vs. erkeklerle birlikte oluyorlar. Çoğu zaman ya benzer statüde bulunan başka erkeklerle ya da bilinen erkeklerle birlikte olmaktadırlar. Özet bir şekilde durum değerlendirilmesi gerekirse kadınlar, hâla da kendilerinden statü bakımından yüksek fiziksel olarak da diğer erkeklere göre üstün gen yapılarına sahip olan eş adaylarını tercih etmektedirler.

Durumun böyle olmasının sebebi hem gösteriş olarak değerlendirilirken hem de sosyal medya gibi platformlarda insanların birbirleriyle sürekli rekabet halinde olmaları durumudur.
 

Editör: Wan Haber