100 BİN ADET MASKE NEREDE DAĞITILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde corona virüse (Covid-19) karşı alınan yeni tedbir kararlarını açıkladı.

Erdoğan, yarından itibaren toplu alanlarda maske kullanma zorunluluğu olacağını duyurdu. Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da açıklama yaptı.

İBB MASKE DAĞITACAK

İBB Sözcüsü Murat Ongun, ayrıca 100 bin maskenin ücretsiz olarak dağıtılacağını açıkladı ve ''Metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda yarın 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır, bilginize.'' ifadelerini kullandı.

ANKARA’DAN DA BENZER KARAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yarından itibaren maskesi olmayanların toplu taşıma araçlarına alınmayacağını açıkladı.

Yavaş, maskesi olmayanlara ücretsiz maske dağıtılacağını da belirtti.

BURSA'DA ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Toplu ulaşım istasyonları, duraklar ve pazar yerlerinde ücretsiz maske dağıtımı yapıyoruz" dedi.

TRABZON'DA ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da çalışmaları yerinde görmek amacıyla beraberinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte Ayasofya pazarında incelemelerde bulundu. Çalışmaların eksiksiz yürütüldüğünü gören Başkan Zorluoğlu, “Sizin sağlığınız bizim için her şeyden önemli. Lüften uyarılarımızı dikkate alın, sosyal mesafe kuralına dikkat edin ve maskesiz dışarı çıkmayın. Bu süreci sağlığımıza bir zeval gelmeden atlatmak için el ele vererek kurallara uymamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı. SUPERHABER TV

Editör: Wan Haber