Çocuklarda göz muayenesinin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Urartu Göz Başhekimi Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Çocuklarda farkına varılmayan birçok göz hastalığının olabildiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, “Çocuklarda katarakt, göz tansiyonu, alerji, şaşılık ve kayma gibi durumlar olabiliyor. Bunlar arasında hipermetropi ve şaşılık gibi rahatsızlıklar, çocuk kataraktı dediğimiz rahatsızlıklara göre daha masum olmakla beraber daha sık görülmektedir. Dolayısıyla hiçbir sıkıntısı olmayan çocuklarımızı altıncı aydan sonra yılda bir sefer göz doktoruna götürmekte fayda var. Biz burada gelen çocuklarımızın hem görme keskinliklerini yani ne kadar gördüklerini hem de çocuklarda görmeyen gözü tespit ediyoruz. Çünkü herhangi bir gözü görmeyen bir çocuk, bunu ifade edemeyip diğer gözüyle sosyal hayatına devam etmektedir. Biz bu durumlarda görmeyen gözü tespit etme ve bunu aileye bildirmekle mükellefiz. Bu tür durumlarda çocuğun; tek taraflı görme bozukluklarından dolayı okul hayatı, sosyal hayatı ve ilerdeki mesleki hayatında sorun ve sıkıntı yaşamaması için gözlük, ameliyat veya takip gibi ne gerekliyse onu yapma konusunda bunu ailelere ehemmiyetle bildiriyoruz” dedi.

Erken teşhisin önemine de değinen Yazıcıoğlu, “Bizler bazı tedavi edilebilecek hastalıkları erken teşhisle tespit edip, bunun daha sonraki süreçte çocuğun hayatını etkilememesi için tedavi etmekteyiz. Bu nedenle ebeveynlere çocuklarını altıncı aydan sonra mutlaka yılda bir sefer göz doktoruna göstermelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. (iha)

Editör: Wan Haber