Gidilen bu bölümlerden Beyin Cerrahi Bölümüne sevk işleminin gerçekleştirilmesi suretiyle bölüm hekimi tarafından detaylı bir şekilde muayene işlemleri gerçekleştirilir.

Göz altı morlukları genel itibari ile çeşitli şartlara göre meydana gelir. Bunlardan bir tanesi insanoğlunun istese de istemese de yaşlanabileceği ve bu durumda çeşitli göz altı morlukları başta olmak üzere kırışıklıkların da meydana gelebileceği ihtimalleri şeklindedir.

Kansızlık  ya da yaşlanma gibi durumlara bağlı bir şekilde meydana gelen göz altı torbalarının daha belirgin bir şekilde olması ya da morarması gibi bir durum söz konusu olabilir.

Sonsuzluk kavramı bir insanın göz altı morlukları problemlerine maruz kalmasına sebep olabilir.

Yine aynı şekilde böbrekler ile ilgili meydana gelen herhangi bir problem, vücudun su toplamasına ve bunun da sonucunda çeşitli göz altı morluklarının meydana gelmesine sebep olur.

Göz Altı Morluklarının Sebepleri Nelerdir?

  • Yaş ilerledikçe göz altı derisi ince bir tabaka halini alır. Bu sebeple gözlerin altından kan akışının görülmesi muhtemeldir. Göz damarlarının incelmesi ya da saydamlaşması ve göz altı morluklarının ortaya çıkmasında aktif rol oynayan sebeplerin başında gelmektedir.
  • Sigara ya da alkol gibi bağımlılık oluşturan maddelerin kullanılması yine aynı şekilde göz altı morluklarının ya da torbacıklarının meydana gelmesinde aktif rol oynar.
  • Özellikle de K vitamini eksikliği başta olmak üzere çeşitli vitamin eksiklikleri bu problemin meydana gelmesine sebep olur.
  • Halsizlik ve yorgunluk durumları yine aynı şekilde göz altı torbalarının oluşmasına sebep olur.
  • Bakteri enfeksiyonları durumunun yani mikrop kapmış gözlerde göz altı morlukları oluşur. Bu durumda aslında göz damlası ya da antibiyotik kullanımı aracılığı ile bu problemlerin yavaş yavaş ortadan kalkması sağlanabilir.
  • Yukarıda maddeler halinde sıralanan göz altı morlukları kavramlarından en önemlisi belki de uykusuzluk maddelerinin sıklıkla tüketilmesi alkol ve sigara kullanımı olarak açıklanabilir.

Göz Altı Morlukları Tedavisi

Genel itibari ile göz altı torbaları yada morlukları şikayetiyle doktora giden hastaya doktor, reçeteli krem kullanımını önerebilir ya da lazer tedavisi ile morlukların gözaltından aldırılması işlemleri de ayrıca uygulanan ikinci bir yöntemdir. Cerrahi müdahale yani cerrahi operasyon ile göz altı morluklarında kullanılan bir diğer yöntemdir. Bu yöntem aslında var olan bütün morlukların daha kısa süre içerisinde cerrahi müdahale sonucunda aldırılması işlemlerinin tamamıdır.

Makalenin tamamı göz önüne alındığında göz altı morlukları problemlerinin tedavisi ile ilgili olarak kişilerin öncelikli olarak bol sıvı tüketmesi, mükemmel bir uyku düzeni oluşturması, kafein maddeleri batşa olmak üzere sigara ve alkol tüketiminin azaltılması mümkündür.

Editör: Wan Haber