Kısa ve net bir cevap vermek gerekirse bu sorunun cevabı dermatologdur. Fakat morluğun hangi koşullarda meydana geldiğinin bu konuda büyük önemi mevcuttur. Eğer ki bu morluk yavaş yavaş, aylar süren bir süre içerisinde meydana gelmiş ise dermatologa gitmekte fayda olacaktır. Fakat ani bir düşme yada bir başka çarpma gibi sebeplerle göz altı morluklarının meydana gelmesi durumunda ise hastanenin acil bölümlerine ya da kafa travmaları bölümüne gitmekte fayda olacaktır.

Göz altı morluklarından şikayetçi olan vatandaşın hastanede öncelikle beyin cerrahi bölümüne sevk edilmesi işlemlerinin tamamlanmasından sonra Göz altı morlukları ile ilgili tetkik, teşhis, tedavi yöntemlerine başvurulması da mümkündür.

Kansızlık ve yaşlanma belirtilerine bağlı bir şekilde meydana gelen Göz altı morlukları yaşın ilerlemesi ile beraber daha da belirgin bir hal alacaktır.

Göz Altı Morluklarının Sebepleri Nelerdir?

  • Yaş ilerledikçe göz altı derisi ince bir tabaka halini alır. Bu sebeple gözlerin altından kan akışının görülmesi muhtemeldir. Göz damarlarının incelmesi ya da saydamlaşması ve göz altı morluklarının ortaya çıkmasında aktif rol oynayan sebeplerin başında gelmektedir.
  • Sigara ya da alkol gibi bağımlılık oluşturan maddelerin kullanılması yine aynı şekilde göz altı morluklarının ya da torbacıklarının meydana gelmesinde aktif rol oynar.
  • Özellikle de K vitamini eksikliği başta olmak üzere çeşitli vitamin eksiklikleri bu problemin meydana gelmesine sebep olur.
  • Halsizlik ve yorgunluk durumları yine aynı şekilde göz altı torbalarının oluşmasına sebep olur.
  • Bakteri enfeksiyonları durumunun yani mikrop kapmış gözlerde göz altı morlukları oluşur. Bu durumda aslında göz damlası ya da antibiyotik kullanımı aracılığı ile bu problemlerin yavaş yavaş ortadan kalkması sağlanabilir.
  • Kişinin mükemmel bir hayat sürmesi belki mümkün olmayacaktır. Fakat asgari şartlar altında yaşam sürmesi başta Göz altı morlukları olmak üzere çeşitli yaşlanma ve ciltte pullanma gibi problemlerin meydana gelmesinin önüne geçilebilir.

Göz Altı Morlukları Tedavisi

Genel itibari ile göz altı torbaları yada morlukları şikayetiyle doktora giden hastaya doktor, reçeteli krem kullanımını önerebilir ya da lazer tedavisi ile morlukların gözaltından aldırılması işlemleri de ayrıca uygulanan ikinci bir yöntemdir. Cerrahi müdahale yani cerrahi operasyon ile göz altı morluklarında kullanılan bir diğer yöntemdir. Bu yöntem aslında var olan bütün morlukların daha kısa süre içerisinde cerrahi müdahale sonucunda aldırılması işlemlerinin tamamıdır.

Editör: Wan Haber