Evde saç bakımı uygulamaları oldukça basittir. Yıpranan saçları eski haline döndürmek için kuaföre gitmeye gerek yok. Çok kolay ve pratik uygulamalarla evde saçlarınıza bakım yapabilir ve saçlarınızın canlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Bal Ve Zeytinyağlı Saç Maskesi İçin Gerekli Malzemeler

Bone, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı bal, saç maskesi.

Hazırlanışı: Bir kaba 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı balı birbirine karıştırın, fırça  yardımıyla saç diplerine sürün. Boneyle saçın her tarafı hava almayacak şekilde kapatın. 20 dakika sonra bol suyla yıkayın, durulayın, kurutun.

Zeytinyağlı Saç Maskesi İçin Malzemeler

5 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet yumurta, Zeytinyağlı saç maskesi.

Hazırlanışı: Bir kaba 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 adet yumurtayı birbirine karıştırıp saçınıza fırça yardımıyla sürün. Bone ile saçınızın her yerini hava almayacak şekilde kapatın. 20 dakika sonra saçınızı boneli bir şekilde Bekletin, daha sonra bol suyla durulayıp saçınızı kurutunuz.

Bal Ve Zeytinyağlı Saç Maskesi İçin Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı bal, bone ve zeytinyağlı saç maskesi.

Hazırlanışı: Bir kaba 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı balı birbirine karıştırıp fırça yardımıyla saç diplerine sürün. Boneyle saçınızın her tarafını hava almayacak şekilde kapatın  20 dakika sonra bol suyla yıkayın, durulayın ve kurutun.

Saçlarınızın Parlak Ve Temiz Görünmesi İçin Maske Malzemeleri

1 kahve fincanı taze limon suyu saçınızın parlak ve temiz bir görünüme kavuşması için maske hazırlanışı: duştayken saçlarınızı iyice yıkadıktan sonra bir kahve fincanı Limon suyunu saçınızın diplerine Masaj yaparak parça yardımıyla sürülür saçlarınızı 10 dakika sonra bol suyla yıkayıp durulayın bu kürü içi haftada bir yaparsanız saçlarınız parlak ve temiz bir görünüme kavuşur.

Dökülen Ve Kepekli Saçlar İçin Maske Malzemeleri

Çemen tohumu kepekli ve dökülen saçlar için maske hazırlanışı: Çemen tohumlarını güzel bir şekilde çektirdikten sonra saçlarınıza bakım yapmadan bir gün önce 2 su bardağı suyun içinde bekletin. 1 gün sonra temiz olan saça masaj yaparak fırça yardımıyla sürün ve 15 dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayıp durulayın.

Editör: Wan Haber