Korona virüs salgını tüm dünyayı sararken, Türkiye'de de konu ile ilgili endişe hakim. Ölümcül virüsle ilgili sosyal medya hesaplarından sahte paylaşımlar yapılması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçerek sanal devriye faaliyeti yürütüyor. 

"ADLİ MERCİLERE SEVKEDİLECEKLER"

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal paylaşım stelerindeki paylaşımlara yönelik açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtirken şu cümlelere yer verdi; "Bazı sosyal medya platformlarında “ Yapılan incelemeler sonucunda, son günlerde dünyada birçok kişinin ölümüne sebep olan Korona Virüsü(COVID-19) ile ilgili olarak ülkemizde de salgının görüldüğüne dair gerçek dışı görüntü ve ses dosyalarını sahte hesaplar üzerinden yayarak kamuoyunu endişeye düşüren korku ve paniğe sevk eden paylaşımlar tespit edilmiştir. Bu şekilde halkı korkutma amaçlı paylaşımlarda bulunan şahıslar hakkında gerekli çalışmalar başlatılmış olup en kısa süre içerisinde adli mercilere sevki sağlanacaktır." 

Açıklamada Türk Polis Teşkilatı olarak ülkenin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin her alanda sürdüğüğ gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edileceği açıklandı.

Editör: Wan Haber