Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sağlık Bakanlığı hekimleri tarafından yapılan çeşitli araştırmalara göre Bu hastalık hususunda çeşitli fikir ayrılıkları ortaya çıkmış olsa da, aslında bu hastalığın belirtileri bulguları ve tedavi aşamaları genelde aynı kabın içerisinde yani aynı kefede tartışılmaktadır.

Eklampsi Belirtileri Nelerden Oluşmaktadır?

  • Görme ile ilgili problemlerin meydana gelmesi en yaygın belirtilerinden olma özelliğini taşımaktadır. Bunun haricinde aynı zamanda bilinç kaybı ve baş ağrısıyla beraber sara nöbetlerine benzer bir şekilde meydana gelen titreme nöbetleri ile zangırdamak gibi haller eklampsi hastalığının en belirgin belirtilerinin başında gelmektedir.
  • Başta B12 vitamini eksikliği olmak üzere bir insanın vücudunun ısı dengesi başta olmak üzere çeşitli oransal düzeylerinin değişikliğe uğramasına sebep olan çeşitli faktörlerin yerine getirilmesi, örnek verilecek olursa el ya da ayaklarda titreme başta olmak üzere bir elin çok soğuk olması, bir ayağın sürekli sıcak olması gibi belirtiler de bu hastalığın habercisi olabilir

Eklampsinin Oluşma Sebebi Nedir?

Eklampsi problemi genel itibari ile kavramını takip eder ve buna bağlı bir şekilde meydana gelir. Eğer Kim preeklampsi problemi var ise ve bu doğru bir tedavi sonucunda iyileşmez ise eklampsinin meydana gelmesi ihtimali oldukça yüksek olmaktadır.

Eklampsi Hastalığı Kimlerde Görülür?

20 yaşından önce ve 35 yaşından sonra hamile kalan bayanlarda, kötü hayat koşullarında hayatını idame etmek zorunda olan anne adaylarında, beslenmesi zayıf olan kadınlarda, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi problemleri olanlarda veya çoğul gebelik yaşayanlar eklampsi eski altında olabilir.

Kronik rahatsızlıklar başta olmak üzere özellikle de artık hamile kalma ihtimali bulunmayan kadınların tüp bebek tedavi uygulamaları ile çeşitli tedavi uygulamalarını denemiş olmaları gibi sebepler bu hastalığın ortaya çıkmasında baş aktör olarak bilinmektedir.

Eklampsi Hastalığı Bebeği Nasıl Etkilemektedir?

Genel itibari ile eklemsi direkt bir şekilde plasentayı etkilemektedir. Plasentada bulunan kan akışını hafiflettiği ya da yavaşlattığı için bebeğin sağlıklı bir şekilde anne karnında kalmasını veya beslenmesini sağlayan plasentanın beslenmesi engellemiş olur ve çalışma prensibini bozmaktadır. Bu gibi durumlarda bebeğin düşük doğması ya da doğum ağrılarıyla ciddi sağlık problemleriyle doğmasına sebep olur. Bu sebeple uzmanlar eklampsi geçiren anne adaylarının hemen doğuma alınmasını sağlar. Bu da genel itibari ile sezeryan yöntemi ile bebeğin doğrulması anlamına gelir.

Anne karnındaki bebek ile annesi arasındaki beslenme ve diğer hormonsal ilişkilerinde zedelenmesi ya da harika bir şekilde seyretmesi aslında bu problemin meydana gelip gelmemesi durumlarına göre değişiklik gösterebilir.

Bilindiği gibi plasenta bebek ile anne arasında hamilelik dönemi boyunca var olan ve gelişim gösteren, çeşitli beslenme faaliyetlerini yerine getirmeye yarayan bir organdır.

Yukarıda sayılan belirtilerden bir ya da birkaçının anne adayında meydana gelmesinin hissedildiği andan itibaren hiç vakit kaybetmeden derhal bir kadın doğum doktoruna başvurulmasında faydalı olacaktır. Çünkü kadın doğum doktoru, anne adayına özellikle de çeşitli vitaminler ya da tıbbi uygulamalar kullanarak çeşitli ve iyileştirme faaliyetlerinde bulunacaktır.

Editör: Wan Haber