İnsan yaşamını tehdit eden çeşitli kanamalara sebep olan ve %50 ile %90 vakaların ölüm ile sonuçlandı ateşli bir hastalığa sebep olur. Bu virüs, virüsler ailesinden bir RNA virüsüdür. İlk salgın olduğu zamanlarda hastalıktan yaklaşık olarak 260 kişi hayatını kaybetmiştir.

Ebola Virüsü Nasıl Bulaşır?

Her ne kadar da Ebola virüsünün kökeni Kesin ve net bir şekilde tespit edilememiş olsa bile bazı maymun çeşitlerinin ebola açısından ana konak olabileceği düşünülüyor.

Ebola Virüsünün Belirtileri Nelerdir?

Virüsün bulaşması ile beraber bulguların ortaya çıkmasına kadar geçen süre 2 ile 21 gün arasında değişiklik gösteriyor. Görülebilen önemli belirtilerden bazıları baş ağrısı, vücutta yaygın bir şekilde meydana gelen ağrılar, yüksek ateş, gözlerde konjunktivit, kanamalar, Burası ile cilt döküntüleridir.

Ebola Virüsü Tedavisi Var Mıdır?

Şimdiye dek, ebola için etkili bir tedavi yöntemi henüz tespit edilememiştir. Bu sebeple de ölüm oranı hala çok yüksektir. Aynı biçimde, standart tedavi önerileri de yoktur. Antiviral bir ilaç ile tedavi düşünülebilir, fakat benzer viral hastalıkların aksine başarılı olma ihtimali de oldukça düşüktür. Bir enfeksiyon açısından önemli olan husus, hastaların yoğun bakım altına alınmasıdır. Başarılı bir tedavi açısından elektrolit ve sıvı desteği oldukça önemlidir. Böbrek yetmezliği açısından diyaliz gibi hızlı bir oradan değiştirme prosedürü başlatılmalıdır. Ancak, ne yazık ki ortaya çıkmış olduğu ülkelerde Özellikle de (Orta Afrika), bu tür tıbbi müdahaleler çoğu zaman mümkün olamamaktadır.

Editör: Wan Haber