Öncelikle diş ağrısının çözümü elbetteki diş hekiminin yolunu tutmaktan ağrının nedeninin anlaşılıp ona göre bir tedavi yönteminin uygulanmasından geçmektedir. Peki Eğer ki o ağrı gecenin bir vakti bastırırsa en olmadık zaman dilimlerinde kendini hissettirmeye başlarsa O zaman ne yapılacak peki? İşte Tam da bu noktada devreye çeşitli içecekler, yöntemler, yiyecekler girmektedir. Sizler de hiç olmadık bir anda diş ağrısı çekmeye başladığınız an aşağıdaki yiyecek ve içeceklerden destek alarak bu yöntemleri uygulamak suretiyle dış ağrınızı azaltabilirsiniz. Fakat en yakın zaman içerisinde en müsait anında hızlı bir şekilde Diş hekimine başvurmak en mantıklı yol olacaktır. Çünkü aşağıda sayılan yöntemler ancak geçici çözümler üretir. Diş ağrısı, geçici bir süreyle duracak, fakat zamanın aradan geçmesi ile beraber tekrar hortlayacaktır. 

Evde Uygulanacak Doğal Yöntemler
Ansızın bastıran ve bireyleri acı sızı içerisinde bırakan diş ağrısını, diş doktorundan alınan randevuya kadar azaltıp ağrıların indirilmesi amacıyla doğal yöntemler arayan bireylerin bu yöntemleri denemelerinde fayda olacaktır. Evde kolay bir şekilde uygulanabilecek bu yöntemlerden destek alınabilecek yiyecek ve içecekler bireylere geçicide olsa bir rahatlama sağlayacaktır. 

Diş Fırçalama Ve Diş İpi Kullanma
Diş ağrısı ve sızısı kendini gösterdikten hemen sonra yapılması gereken ilk yöntem, dişlerin dikkatli bir şekilde fırçalanması ve hemen ardından diş ipinin kullanılmasıdır. Çünkü diş ağrılarına sebep olan en yaygın nedenlerden biri dişlerin arasında kalan yemek artıklarıdır. Eğer ki bu yemek artıkları diş fırçaladıktan sonra temizlenirse diş ağrısı bitebilir.

Tuzlu Yada Sirkeli Su
Diş ağrısının nedeni diş etlerinde ya da dişlerin kendiliğinden oluşan iltihaplanmalar ise ya da bu durumlardan şüpheleniliyorsa doktora gidene dek antiseptik özellikler gösteren malzemelerden destek alınabilir.

Editör: Wan Haber