Duruş bozukluklarını önlemeye destek olan dik duruş aparatı, aynı zamanda omurgada meydana gelen eğriliklerin düzelmesini sağlayarak sırt ağrılarının hafiflemesine yardımcı olan bir korse modelidir.

Dik Duruş aparatı Nedir?

Kamburluk önlemeye yardımcı olan dik duruş korsesi, yanlış duruş nedeniyle omurgada meydana gelen eğriliklerin giderilmesine ve bel, sırt bölgesinde oluşan ağrıların hafiflemesine destek olan bir aparattır. Sağlıklı bir vücutta omurga kalça kemiğine kadar hafif eğimli ve s şeklinde inen kemikli bir yapıdır. Omurga sırt yapısı ve vücudun duruşu için oldukça önemli bir bölümdür. Burada meydana gelen eğimler zamanla kasların zayıflamasına ve sırtta kavis şeklinde bir yapının oluşmasına neden olmaktadır. Bu kamburluğun oluşumu şeklinde nitelendirilmektedir. Dik duruş aparatı kambur duruşun düzelmesini sağlayarak sırt, bel ve omuzlarda denge sağlamaktadır. Omurgada meydana gelen eğimlerin düzelmesini sağlayarak aynı zamanda vücudun dik durmasını sağlamaktadır. Aşırı bir şekilde değil gerektiği kadar dik duruş sağlamaktadır. Üzerinde bulunan 9 adet entegre mıknatıs sayesinde kan dolaşımının de artmasına yardımcı olmaktadır.

Dik Duruş Korsesi Ne işe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Üzerinde manyetik balenler bulunan kamburluk önleyici sırt korseleri duruş bozukluğu nedeniyle meydana gelen rahatsızlıkların önlenmesine ve iyileşmesine destek olmaktadır. Genel olarak ergenlik döneminde görülen duruş bozuklukları asıl olarak günlük hayatta hepimizin maruz kaldığı bir olgudur. Kadınlar erkeklere göre daha fazla eğik durmaktadır. Eğik durmak zaman içerisinde kemiklerin yapısında değişiklik meydana getirmektedir. Dik duruş korsesi omuz, sırt ve bel bölgesinin hizalanmasına ve uygun konuma gelmesine yardımcı olmaktadır. Eğik durulduğu zaman omuzlar zamanla yuvarlak bir hal alarak çöker ve kürek kemiklerinin arası açılarak kamburluk belirtileri kendini göstermeye başlar. Sırttaki dengenin bozulması kamburluğa neden olabileceği gibi aynı zamanda ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Bu korse modeli omuzların normal hizaya gelmesine yardımcı olur. Üzerindeki manyetik entegre mıknatıslar sırtta meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Beli ve sırt bölgesini tamamen kavrayan yapısı sayesinde normalde daha fit ve uzun durmayı sağlamaktadır.

Kamburluk Korsesi Kullanımı Nasıldır?

Kifoz önleyici dik duruş aparatlarının kullanımı oldukça basittir. Bu korseler omuzları, beli ve sırtı dengeli bir şekilde kavramaktadır. Üzerinde ayarlanabilir aparatlar bulunmaktadır. Bunları aşağı doğru çektiğinizde omuzların daha dik durmasını sağlayabilirsiniz. ayarlanabilir yapısı sayesinde oldukça kolay bir şekilde kullanılmaktadır. Gün içerisinde rahatça kullanabileceğiniz bu korseyi kıyafetlerinizin içerisine giyebilirsiniz. Kullanım süresi kişinin durumuna göre değişmektedir. Eğer ki kambur duruşu engellemek ve ağrıların hafiflemesi için ise günde 1-2 saat yeterli olmaktadır. Fakat kamburluk ameliyatı sonrasında kasların güçlenmesi için doktor tavsiyesi ile kullanılacaksa doktorun belirttiği şekilde kullanılmaktadır. Genel olarak kullanımı 3 hafta boyunca sürmektedir. Bu süre sonucunda etkileri vücutta anlaşılabilmektedir.

Kamburluk Önleyici Korsesinin Yan Etkileri ve Kullanıcı Yorumları

Sırt ağrılarını hafifletmek ve duruş bozukluğunu düzeltmek isteyen kadın, erkek birçok kişi bu korseleri kullanmaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde dik duruş aparatı yorum sonuçlarına göre kullananlar etkilerinden oldukça memnun kaldıklarını belirten görüşler iletmektedir. Vücutta meydana getirdiği herhangi bir yan etkisi olmayan dik duruş korsesini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Kamburluk derecesi 50 dereceyi aşmış ve cerrahi müdahale gerektiren işlemler için öncesinde doktora başvurmanız gerektiğini unutmayınız. Sırt ağrılarınız, hafif kamburluk durumu ve omurgadaki eğiklerin düzelmesi için bu korse modelinden yararlanabilirsiniz.

Editör: Wan Haber