Çin aşısının güvenilir olup olmadığı tartışılırken, diğer taraftan sağlık çalışanları başta olmak üzere kronik rahatsızlığı bulunanlar ve covid-19 tedavisi gören hastalar üzerinde aşı uygulama çalışmalarına başlandı.

 Özellikle de gerek sağlık çalışanlarına örnek olmak amacıyla gerekse de vatandaşlara koronavirüsü aşısının önemini anlatmak babında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Ankara şehir hastanesinde koronavirüsü aşısı olmuştu.

Diğer taraftan gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Recep Tayyip Erdoğan, daha önce koronavirüsü aşısı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “Olmamız gerekiyorsa oluruz, sağlık söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. Halkımıza örnek olmak zorundayız!” Diye eklemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin koca ile beraber Ankara şehir Hastanesi’ne giderek koronavirüsü aşısı oldu.

Erdoğan’ın aşı olmasından sonra artık bu saatten itibaren rutin bir şekilde aşılama uygulamalarından sonra herhangi bir rahatsızlık, morarma, kızarma ya da bir yan etkisinin ortaya çıkıp çıkmayacağı gözlemlenecek.

Genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan Tayyip Erdoğan’ın Hekim kontrolünde ve gözleminde normal yaşantısına devam ettiği belirlendi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı sonrası yaptığı açıklamalarda ikinci doz aşıyı da 28 gün sonra yaptıracağını belirtti.

Editör: Wan Haber