Bilindiği gibi büyük covid-19 salgını Çin’in wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra bütün dünyaya yayıldı, bulaşıcı bir hastalık olduğu için özellikle de durumu ağır olan hastalara hastanelerde covid-19 yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere diğer kliniklerde tedavi altına alınmaları gerekiyor. Ailelerinden uzakta kalan koronavirüsü hastalarının görüntülü bir şekilde aileleri ile cep telefonundan görüşmeleri kendilerine moral açısından iyi olmakla beraber, diğer taraftan tedavi sürecini daha da uzatıyor.

Hastanede yatan yakınlarının ise daha çok hekimlerden ya da diğer sağlık personelinden hastalarının durumu ile ilgili haber almalarının daha isabetli olacağı açıklanıyor.

Koronavirüsü tedavi sürecini uzatan bir başka faktör ise hareketsizliktir. Bilindiği gibi uzun süre hastanelerde tedavi altına alınan kovid-19 hastalarının kas kaybı başta olmak üzere pek çok rahatsızlıkları da beraberinde getirdiği vurgulanıyor. Bu nedenle özellikle de koronavirüsü hastalarının kendilerini daha da sağlama almak amacıyla sürekli hareket halinde olmaları avantajlı olacaktır.

Editör: Wan Haber