Sosyal medya platformlarında Covid-20 adı ile trend olan gelişme ardından ülkeler teker teker İngiltere’ye kapılarını kapatırken, diğer taraftan koronavirüs mutasyonunu ne olduğu ile ilgili çeşitli sorular son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla sorulmaya başlandı. Bizlerde Wanhaber alarak koronavirüs mutasyon ile ilgili merak edilenlerin tamamını bu makalede sizler için inceledik.

Koronavirüs mutasyon endişesi, İngiltere başta olmak üzere bütün dünyayı derinden etkiledi. Sosyal medya platformlarında Covid 20 adıyla anında trend olmaya başlayan Corona mutasyon haberi sonrasında bütün dünya diken üzerinde yaşanacak gelişmeleri merak etmektedir. Konu ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden son dakika açıklamalar peş peşe gelirken, Türkiye dahil olmak üzere bütün dünya ülkeleri İngiltere’ye kapılarını kapattı, Uçuşları durdurdu. Koronavirüs mutasyon nedir? İşte son dakika koronavirüs mutasyon (covid-19 mutasyonu) haberleri sizlerle..

İlk Açıklama İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan Geldi!

İngiltere başbakanı Boris Johnson, İngiltere’de hızlı bir şekilde yayılım gösteren Corona virüsünün yeni bir çeşidinin ortaya çıktığını, bu türün ise diğer Covid 19 türünden %70 daha hızlı ve daha öldürücü olduğunu açıkladı. Bu nedenle Londra ve çevresinde Noel’de ailelerin bir araya gelmesinin yasaklanmasına karar verildiğini duyurarak halkın evde kalmasını istedi.

Kapılar Tek Tek Kapandı

İngiltere’de koronavirüsü mutasyon sonrasında ülkeler tek tek İngiltere'ye uçuşları durdurma kararı aldı. Mutasyona uğrayan yeni virüs nedeniyle İngiltere’ye uçuşları geçici bir şekilde durduran ülkeler ise: Almanya, İtalya, Belçika, Avusturya, Hollanda, İrlanda, Türkiye, Fransa bulunuyor. Diğer taraftan Avrupa Birliği nasıl hareket edeceklerini belirlemek amacıyla kriz toplantısı yapacağını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Açıklama Geldi

Koronavirüs mutasyon haberlerinin hemen ardından Dünya Sağlık Örgütü’nden de peş peşe açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda mutasyon ile ilgili gelişmelerin yalnızca İngiltere’de değil bütün dünyada yakından takip edildiği açıklandı. İngiltere’deki mutasyon durumu ile ilgili İngiliz makamları ile yakın temasta olduğu açıklandı.

Sosyal Medyada Covid 20 Trend Oldu!

İngiltere Başbakanı’nın yapmış olduğu açıklamaların hemen sonra sosyal medya platformlarında covid mutasyonu  yada covid 19 Mutasyon nedir şeklindeki haberler adeta trend oldu.

Editör: Wan Haber