Yeni tip koronavirüs Dünya ülkelerini her anlamda sıkıntıya soktu. Bu yüzden teknoloji alanında yeni çalışmalar yapılıyor. Özellikle salgının büyük sıkıntılara yol açtığı İtalya, İspanya ve ABD ülkeleri riskin doruğunda yer alıyor.  Olağanüstü bir şekilde vakalarda yaşanan artış sayıları bu ülkelerin tüm Dünya’ya duyurulmasına sebep oldu.

Corona hastaları için geliştirilen yeni sistemin haberi Hindistan’ın Maharaştra Eyaletinden geldi. Pratik Tirodkar isimli mühendis 23 yaşında olmasına rağmen harika bir robot sistemi geliştirdi. Bu robot sistemi coronalı hastaların tedavi süreci için hastanelerde kullanılabilecek. 

Coro-Bot Robotu Yiyecek, İçecek Ve İlaç Verebilecek

Coro-Bot ismi verilen bu robot, Covid-19 hastalarının ihtiyacı olan yiyecek, içecek ve ilaçları verebilecek. Böylece sağlık personellerinin hastaların yanına girmesi gerekmeyecek. Bu anlamdaki ilk robot ise Holy Cross Hastanesi’ne başarıyla yerleştirildi. Coro-bot sayesinde sağlık personelleri ile hastalar arasındaki fiziksel temas ortadan kalmış oldu. Bu sayede bulaşma riski en aza indirilmiş oldu. Coro-Bot bu şekilde bazı hastaneler de daha kullanılmaya başladı. Gelecekte daha fazla hastanenin bu robot sistemini kullanması bekleniyor. Hindistan robotun sistemlerinde daha fazla gelişime giderse farklı alanlarda da kullanılabilir.

Coro-Bot Dünya Başarısı

Teknolojinin nimetlerinden en verimli şekilde faydalanılarak Corona virüs ile mücadele edilmeye devam ediliyor. Henüz doğru bir aşı keşfedilmemesine rağmen virüsün yayılmaması için farklı teknolojik ürünler üretiliyor. Coro-Bot’ta bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda hangi mühendisin hangi çalışmayı yapabileceği kestirilemiyor. 23 yaşındaki bu mühendisin başarısı tüm Dünya’da konuşuluyor. Aynı tarz çalışmaların Türkiye’den gelebilmesi çok daha güzel olabilirdi. Mühendislerimiz de farklı çalışmalar üretiyor. Ancak genç kuşakların teknoloji alanına yönlendirilmesi bu alandaki başarılarımızı arttırabilir. Coro-Bot şuanda bir örnek olarak bulunuyor. Bunun üzerine çeşitli robotlar gelebilir veya bu robotun geliştirilmesi gündemde olabilir. Tüm Dünya pandemi süreci için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Bu virüsün etkisi en aza indirilmesi için başlatılan çalışmaların sonuçları yavaş yavaş gelmeye devam ediyor.

Editör: Wan Haber