Peki aşı sırası nasıl öğrenilir? vatandaşlar bunu nasıl öğrenecek? cevabı haberimizde...

 Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin koca, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 60 yaş üzeri eşlerinin covid 19’a karşı aşılanmaya başlanacağını açıklamıştı. Koca, yurttaşlara aşı randevularını Sağlık Bakanlığının MHRS yani Merkezi Hekim Randevu sisteminin web uygulaması olan www.mhrs.gov.tr ile MHRS mobil ya da e-nabız uygulamalarından almaları  çağrısında bulundu.

65 Yaş Üstü Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS uygulaması üzerinden koronavirüsü aşı randevusu nasıl alınır? Sorusu en çok merak edilen hususların başında geliyor.

 MHRS uygulaması üzerinden randevu almak amacıyla www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır. Eğer ki giriş yapacak olan kişi üye ise bilgilerini girerek sisteme erişimi sağlar. Eğer üye değil ise üye ol butonuna tıklayıp üyelik gerçekleştirebilir. koronavirüsü aşı randevusu almak amacıyla sisteme erişim sağlandıktan sonra aşı randevusu al butonu tıklanır.

 Aile hekiminden ya da hastaneden olmak üzere iki seçenek vatandaşların karşısına çıkacak. Vatandaşlar, istedikleri seçeneği tıklayıp saat ve tarih bilgilerini de girdikten sonra randevularını çok kolay bir şekilde oluşturabilirler. randevu bilgileri SMS şeklinde vatandaşların cep telefonuna iletilir.

 Covid-19 aşısı olmak amacıyla öncelikli olarak bilgisayarlardan ya da mobil cihazlardan, e-nabız uygulamasına giriş yapılacak ana menüde bulunan covid-19 aşı durumu tıklanacak. Burada kişiler, aşı öncelik durumlarını öğrenebilecek.

Editör: Wan Haber