Bu nedenle Corona virüsünün insanlara verecekleri zararların minimalize edilmesi gerekir.

Koronavirüsü 2019 senesinin sonlarına doğru Özellikle de Çin’in Wuhan kentinde deniz hayvanları ürünlerinin satıldığı bir Pazar da ortaya çıktığı saplandı.

Hemen sonrasında Çin hükümeti wuhan kentinde meydana gelen koronavirüsü ismi verilen Bu hastalığı hiç vakit kaybetmeden derhal Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirmeliydi. Fakat geç kaldılar. Hatta bu hastalığın ölümcül olabileceğini ve dünya üzerinde milyonlarca insana bulaşabileceğini belirten doktorlar ya görevlerinden alındı ya da hapishanelere atıldılar. İşte Böylelikle biraz da Çin hükümetinin ihmalkar davranmasının neticesi olarak dünya genelinde şu anda bir buçuk milyon insan bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti.

Korona virüsünü daha yeni tanımaya çalışıyoruz, yani nefes alıp verme şeklinde insandan insana bulaşma özelliği gösteren bu hastalıktan korunmak amacıyla Özellikle de maske kullanmak %90 oranında Bu hastalığı Önler. Bu nedenle başta Maske takmak olmak üzere Özellikle de hapşırma, öksürme gibi durumlardan sonra el/yüzün iyice yıkanması ya da sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde davranılması bu hastalığın belini kıran en önemli faktörlerin başında gelmektedir.

Koronavirüsü Psikolojisi

Koronavirüsü denilen bir hastalık ile dünya tanışmadan önce herhangi bir birey öksürdüğünde ya “üşüttüm” diyecekti ya da “biraz daha Kendime dikkat etmeliyim” deyip geçecekti. Fakat artık öyle değil. normal hapşıran ya da öksüren ya da hafiften ateşi çıkan insanlar dahi acaba covid-19 hastalığına mı yakalandım? şüphesi ile hareket ediyorlar.

Makalenin başında da belirtildiği gibi dünya koronavirüsü ile daha yeni tanışmaktadır. Bu nedenle bu hastalığın nasıl olduğu ile ilgili semptomlarının nelerden oluştuğunu ya da Corona virüsünün mutasyona uğramış aşamasından sonraki semptomlarında meydana gelen değişikliklerin neler olduğu genel itibari ile deneysel çalışmaların neticesinde kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

Hafiften ateşi çıkan bir insanın acaba Corona virüse mi yakalandım? Endişesiyle kendini evin bir odasını kapatması maalesef yaşanmaktadır ki zaten böyle olmalıdır.

Ancak Corona virüsünün ya da bu hastalığın insanlar üzerindeki olumsuz bir şekilde oluşturduğu psikoloji gerçekten de Corona virüsünün akciğerlere vermiş olduğu tahribattan çok daha kötüdür. Çünkü koronavirüsü somut bir şekilde ağız ya da burun aracılığı ile bir insanın içine yani ciğerlerine ulaştığında İki gün sonra kendini belli eder ve böylelikle artık rahatsızlıklar meydana gelecektir.

Bunun çözümü ise genel itibarıyla iyi bir şekilde beslenmek ve bol sıvı tüketimidir. Böylelikle bağışıklık sistemi kuvveti olacaktır. Ve virüse karşı en etkili mücadele verilmiş olacaktır.

Ancak bilindiği gibi şu anda Dünya üzerinde koronavirüsü ismi verilen bu hastalığın Kesin ve net bir tedavisi ya da geliştirilmiş Kesin ve net bir aşısı henüz bulunmamaktadır. Her ne kadar Dünya Devletleri kendi aralarında ya da kendi koronavirüsü hastalarına uygulamak amacıyla çeşitli aşı deneylerini gerçekleştirmiş olsalar da aslında piyasada sürülmüş ya da kesin netice alınmış herhangi bir aşı henüz bulunamamıştır.

Maske temizlik ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine rağmen koronavirüsü yine de bulaşmaya devam etmektedir. Bu nedenle insanların Corona virüsünden korkmamaları ya da Korona virüsü ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmalarının kendilerine verecekleri bir rahatlık olacaktır.

Özellikle de hasta olan kişilerin yapmış oldukları hataların başında koronavirüse yakalandıktan sonra filyasyon ekiplerinin kendilerine vermiş oldukları ilaçları kullanmamalarıdır.

Oysaki bu yanlış bir tutumdur. Çünkü filyasyon ekipleri tarafından koronavirüsü hastalarına verilen bu ilaçların etkisi genel itibarıyla Corona virüsünü tam manası ile öldürmese bile aslında semptomların daha da ağırlaşmasının önüne geçmektedir.

Editör: Wan Haber