Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs aşı çalışmalar bir çok ülkede başladı. Türkiye’ye gelen Çin aşısı olarak bilinen Sinovac aşısının çalışmalar bu hafta içerisinde tamamlanacağı bekleniyor. Vatandaşlar aşılıların ne zaman olacağını merak ediyorlar? Peki aşılar ne zaman olacak? Aşı ilk başta hangi guruplara yapılacak?

Aşılama ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre ilk aşılamanın Perşembe veya Cuma günü başlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti. ‘’ Alman menşeili aşı ile ilgili anlaşmamızı yaptık, görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı vermiş değiliz. Rus menşeili aşıları takip etmeye devam ediyoruz. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir.’’

‘’Perşembe veya Cuma inşallah bu kampanyamız başlamış olacak. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çabalarıdır. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasiteyle yürümeye devam edeceğiz. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum, kalın sağlıcakla..."

Editör: Wan Haber