Dökülmelerin kuruma, güneşten ötürü su toplamalarının kuruması,  ciltte oluşan farklı dermatolojik durumlar gibi nedenleri olabilir.  Sebum ve yağ üretimi konusunda yeterli olmayan cilt yapısında dökülmeler görülebilir. Bazen alerji ve buna bağlı yoğun kaşıma hissi de dökülme nedenidir. Cilt bakım uygulamalarında yanlış etkiler de bu soruna neden olabilir. Bağışıklık sisteminizin zayıf olması, egzama gibi deri hastalıkları, sedef hastalığı cilt dökülmesi için diğer nedenlerdir.

Pul Pul Dökülme Belirtileri Neler?
Cildinizde pul pul dökülme durumu varsa genelde tahriş ve kabuk dökülmesi halinde kendisini gösterecektir. Kızarıklık, yanma hissi de bu duruma eşlik edebilir.  Kızarıklık ve şişlik oluşması, küçük irinli bölgelerin olması dökülmelerin göstergesi olabilir.

Zeytinyağı Uygulaması Nedir?
Zeytinyağında doğal olarak cildi yatıştıran ve E vitamini sayesinde besin değeri sağlayan bir özellik vardır. Bir miktar zeytinyağını alarak temiz bir pamuk yardımıyla dökülen alanlara sürmelisiniz. Masaj yaparak deri altına iyice işlemesini sağladığınızda etkisi daha da hızlanacaktır. Kan akışını hafif şekilde hızlandırdığınızda sonucu daha da iyi alabilirsiniz.

Süt Etkisini Değerlendirin
Cilt yapısındaki en besleyici ürünlerden biri süt kullanımıdır.  Soğuk haldeki süte batırılan pamuk, dökülme olan alana yavaşça baskı yapılarak sürülür. Bu şekilde on dakika boyunca temizlenmeden kalması sağlanır. Sonuç alana kadar bu işleme devam edebilirsiniz.

Onarıcı Salatalık Etkisini Hissedin
Cilde en iyi gelen doğal maddelerden biri salatalıktır. Önce rendeleyin ve yüzünüze düzenli olarak kuru bölgelere gelecek şekilde sürün.  Kuru olan alanların yeni bir hasar görmeden onarılmasında etkili olacaktır.  Dökülme yoğunluğuna göre gün içinde iki defa kullanımı olabilir.

Dökülme Yaşanmaması İçin Ne Yapmalı?
Cildinizi genel olarak nemli tutarak yüzdeki dökülme sorununun önüne geçebilirsiniz.  Kuru cildin en belirgin nedeni güneştir. Bağışıklık sisteminizde zayıflık varsa da cildinizin nem üretmesi zorlaşabilir. Yani başka yönlere odaklanan ve iyileşme çabası içinde olan hücreleriniz, cildinizi kurutabilir. Su tüketim alışkanlıklarınızı da kontrol etmelisiniz.Haberay

Editör: Wan Haber