Her an sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak için cildin ihtiyaçlarına kusursuz bir şekilde cevap veren cilt bakım ürünlerinin kullanılması gerekiyor. Doğru cilt bakım ürünlerini ve tekniklerini kullanmanın yolu ise kişinin kendi cildini iyi tanımasından geçiyor. Kusursuz görünmek için yalnızca   kaliteli makyaj ürünleri ile makyaj yapmak yeterli olmuyor. Günlük cilt bakımı uygulamalarının doğru ürünler kullanılarak düzenli bir şekilde yapılması ise makyajın daha güzel duracağı bir cilde kavuşmak da mümkün oluyor. Sağlıklı ve canlı bir cilt günün her saati ışıltısıyla ön plana çıkıyor. Cildin ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde tamamlayacak şekilde seçilen cilt bakım ürünleri, yaşlanma sürecinin kontrol edilmesine de katkıda bulunuyor.

Her cildin ihtiyacı birbirinden farklı olmakla birlikte cildin yalnızca kuru, yağlı, normal ya da karma olmasına göre değerlendirilmesi çoğu zaman yeterli olmuyor. Doğru cilt bakım ürününün seçilmesinde kişinin yaşı da seçilecek ürüne karar verilmesinde rol oynayan faktörler arasında yer alıyor. Bazı markalar hazırladıkları özel cilt bakım seti alternatifleri ile farklı ciltlerin ihtiyaç duyduğu bakımın pratik bir şekilde sağlanmasına imkan veriyor. Kişilerin yaş gruplarına, cilt tiplerine, beklentilerine ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde seçecekleri cilt bakım setleri cipsin günlük bakımı için gereken ürünleri içerisinde bulunduruyor. İstenildiği takdirde haftalık cilt bakım rutinine eklenebilecek ekstra bakım ürünleri de dahil edilerek bu setlerin kapsamı genişletilebiliyor.

Cilt bakımı yapılırken uzmanlar cilt temizliği ile başlanmasını öneriyor. Cildin temizlenmesi esnasında cildin doğal neminin korunması dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Cilt temizleyici ürünler; krem, köpük ya da jel gibi farklı yapılarda ve formüllerde olup cildin ihtiyaçlarına tam olarak cevap veren bir bakım yapılmasını mümkün hale getiriyor. Cilt temizliği ve bakımı yapılması, cildin sabahları kusursuz bir şekilde makyaja hazırlanmasını akşamları ise makyaj kalıntılarının ciltten uzaklaştırılmasını sağlıyor. Derinlenmesine temizlenmiş olan bir cilt, kullanılan serumlar ve nemlendiriciler gibi cilt bakım ürünlerinin çok daha hızlı ve kalıcı olmasına olanak veriyor. Kir ve makyaj artıklarının gözenekleri tıkamasının önüne geçildiği için daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olunabiliyor.

Cilt bakım ürünleri arasında yer alan tonik çeşitleri, ciltte kalan kir ve makyaj artıklarının ve gözeneklerin temizlenmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra cilde ön nemlendirme yapıp daha sıkı bir cilde kavuşulmasında büyük bir rol oynuyor. Tonik çeşitleri ciltte ferah bir his bıraktığı gibi ciltte oluşabilecek gereksiz parlamanın da kontrol altına alınmasında etkili oluyor, cildin nem oranını düzenleyerek tazelenmesini sağlıyor. Tonikler bir pamuk yardımıyla ya da elin ısısıyla uygulanabilmekte olup cilt bakım uygulamalarının en önemli ürünleri arasında yer alıyor.

Rutin cilt bakım işlemleri esnasında, cilt tipinden bağımsız olarak nemlendirme adımının atlanmaması gerekiyor. Bitki özlerinden değerli yağlara kadar pek çok farklı bileşeni barındıracak şekilde hazırlanan nemlendirici çeşitleri ile her cilt tipi için farklı alternatif arasından seçim yapılması mümkün olabiliyor. Cildin doğal neminin korunabilmesi için temizleme ve tonikleme işlemlerinin ardından cildin doğru nemlendirici ürünün kullanımı ile nemlendirilmesi gerekiyor özel formüllere sahip olan cilt bakım kremleri, cildi nemlendirmesinin yanı sıra cildin ihtiyaç duyduğu bilinen pek çok faydalı bileşeni de içerisinde barındırıyor. Ayrıca; cildin nem dengesini bulmasına yardım edip cildi yatıştırıyor, kolajen ile destekliyor ve cildi besliyor.

Cildin sağlıklı ve canlı olması için yalnızca cilt bakım kremi kullanmanın yeterli olmadığı zamanlar söz konusu olabiliyor. Cilt bakım ürünleri arasında önemli bir yere sahip olan serumlar ve diğer konsantre ürünler istenilen etkinin çok daha hızlı bir şekilde elde edilmesine büyük katkı sağlıyor. Nemlendirici kullanımından önce temiz cilde uygulanan bu tür cilt bakım ürünleri, cilt bakım rutinine dahil edilerek cildin ilk yaşlanma belirtilerinden korunması sağlanabiliyor. Serum formundaki ürünler yalnızca ortaya çıkan ilk kırışıklık belirtilerinde değil aynı zamanda yorgun ve yıpranmış cilt tiplerinde de adeta mucizeler yaratabiliyor. Cildin yenilenme sürecine katkıda bulunan cilt bakım ürünleri, olgun ciltlerin çok daha sağlıklı görünmesini ve cildin yeniden canlandırılmasını sağlayabiliyor.

Turuncu Kasa’da Sayısız Cilt Bakım Ürünleri Ve Saç Bakım Ürünleri Sizleri Bekliyor

Turuncu Kasa sektörde faaliyetlerine başladığı günden bu yana müşterilerine en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlar ile sunmayı ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefliyor. Kalitesi dünyaca kabul edilen yerli ve yabancı pek çok markanın cilt bakım ürünleri, saç bakım ürünleri, makyaj ürünleri ve daha pek çok farklı kategorideki ürünleri Turuncu Kasa güvencesi ile sizlerin beğenisine sunuluyor. Siz de tüm ihtiyaçlarınızı Turuncu Kasa’nın geniş ürün yelpazesindeki ürünlerden yaptığınız en uygun ürünleri inceleyerek giderebilir, güvenli ödeme yöntemleri sayesinde siparişinizi tamamlayabilir ve uygun fiyat politikası sayesinde avantajlı bir alışverişin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz

Editör: Wan Haber