Dünyanın her yerinde sağlık örgütleri sigara ile mücadele ediyor. Ülkemizde başta Kızılay olmak üzere, tüm hastanelerde ve hatta sağlık ocaklarında dahi bununla ilgili yardımlarda bulunuluyor. Ayrıca sigarayı bırakamayanlar için Sağlık Bakanlığı gerekli bitkisel takviyelerde sağlıyor. Bunların tamamı insan sağlığını tehdit eden zehirlerden kaynaklanıyor. Sigara içmek hem size ve hemde çevrenizdekilere zarar verdiği gibi, sigara içerisinde tahmin edilen 4 bin zehir bulunuyor. Bu zehirler hem sizin hemde çevrenizdekilerin zarar görmesine neden oluyor. Tüm bunlardan kurtulmak sizin elinizde olduğu için ve bugün karar verdiyseniz eğer, sizlere vereceğimiz tavsiyeler ile artık aldığınız bu kararı uygulamaya geçirmiş olacaksınız.

Sigaradan kurtulmak için kendinize çeşitli aktiviteler edinmelisiniz. Öncelikle şunu söyleyelim ki sigaraya esir olduysanız eğer, esaretinizi kırmak için yanınıza yardımcı almalısınız. Yani yürüyüşe çıkmak, çeşitli hobiler edinmek, düzenli dinlenmek ve uyumak, evde sigara içmemeye karar vermek gibi bir çok farklı seçeneği değerlendirmeli ve kendinize uygun olanları belirlemelisiniz. Böylelikle bu adımı atarken hayatınızı da değiştirmeye başlamış olacaksınız.

Düzenli Olmak Sigarayı Bıraktırır

DSÖ tarafından yapılan açıklamaya göre kanser yüzünden hayatını kaybedenlerin %70'inin sigara tiryakiliği bulunuyor. Sigara direk olarak ölümcül sonuçlar doğurduğu gibi, organların direncini azaltıyor ve haliyle organlar işlevini yitirince bir çok hastalığa maruz kalıyorsunuz. Sağlık sorunlarının yanı sıra sigara tüketenlerin salgılamış olduğu ağır bir is kokusu da bulunuyor. Bu nedenle arkadaşlarınızın yanında kendinizi kötü hissedersiniz. Ya da bir ortama dahil olmak istediğinizde, üzerinizde ki kötü koku sadece etrafınızdaki insanları değil en başta sizi rahatsız eder.

İşte sigaradan kurtulmak size bir çok fayda sağlayacağı için, düzenli yaşamakta bunu en iyi şekilde elde etmenizi sağlayacaktır. Sonuçta belirli bir saatte yatacak, uyanacak, aktiviteler yapacak ve hatta daha iştahlı bir şekilde beslenmeye başlayacaksınız. Sigarayı bırakanların kilo almalarının temel nedeni de tam olarak budur. Ancak bunları da düzenli spor ya da yürüyüşler ile ortadan kaldırabilirsiniz.

Sağlığınız İçin Sigarayı Bırakın

Bir çok hastalığın nedeni olan sigaradan kurtulmak için, yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra bir diğer seçenek ise bitkisel ya da elektronik cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Bitkisel ürünler sigaradan kötü bir tat almanızı sağlayarak içmenizi engellemeye çalışırken, elektronik cihazlar ise bağımlısı olduğunuz nikotini almaya devam etmenizi sağlarken, diğer zehirlerden kurtulmanızı sağlıyor. Tabii ki bu cihazlar zaman içerisinde sigaradan kurtulmanızı da sağlıyor. Dünyaca ünlü Vaporesso, GeekVape ve Smok gibi markalar, bu konuda oldukça başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Elektronik olan bu cihazları likit ile kullanarak, farklı tatlarda ve aromalarda nikotin tüketmenizi sağlıyor.

İnternet üzerinden bu cihazları detaylı bir şekilde inceleyip, günlük kullanım sürelerini ve süreçlerini öğrenerek buna göre size uygun bir tercih yapabilirsiniz. Böylelikle vücudun ihtiyacı olan nikotini almış olacak ve etrafınızda ki insanlara da zarar vermeden sigaradan kurtulacaksınız.

Hayatınızdan Sigarayı Çıkarın

Sigaradan kurtulmak adına alacağınız kararlar doğrultusunda, elektronik cihazlar iyi bir seçim olarak karşınıza çıkabilir. Bu sayede eski sigara alışkanlığınıza son vererek, daha sağlıklı yaşamaya başlayabilirsiniz. Normal sigaralara oranla teknolojik ürünler, sigarayı bırakmanıza yardımcı olacağı için, belirli bir süre bu cihazları kullanarak alışkanlıklarınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz. Pasif içici olanların da artık zarar görmesini engelleyeceğiniz için, hem kendi sağlığınızı ve hemde etrafınızdakilerin sağlığını tehlikeye atmamış olacaksınız.

Bu yüzden sevdiğiniz kişilerin canını da düşünmeli ve onlara zarar vermemek adına sigara içmemelisiniz. Yakınlarınızın sağlığını bu kadar rahat tehlikeye atmamalısınız, onlar pasif içici olmaktan zarar görürse bu durum sizin vicdanınızı da rahatsız edecektir. Bazen bir alışkanlığınızı değiştirmek için onun yerine öncelikle farklı bir alışkanlık koyarsınız. Bu sayede o alışkanlığı daha kolay bırakırsınız. Böylece tüm sorunlardan daha kısa sürede kurtulursunuz. Sigara bağımlılığınız varsa, aklınıza hep sigara içmek geliyorsa Vaporesso, GeekVape ve Smok gibi cihazlar ile bu isteğinizi azaltmaya başlayabilirsiniz.

Editör: Wan Haber