Samsun’da okul ve işi bir arada götüren OMÜ'deki 50’nin üzerinde hemşire, mesai saatlerinde hastalarıyla ilgileniyor, mesai dışında ise okullarına devam ediyor. Hemşirelerden 19 yaşındaki Büşra Tanrısever ve 20 yaşındaki Melike Canan Dirim, OMÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nde hemşirelik yapıyor, bir yandan da eğitimlerine devam ediyor.

OMÜ Sağlık Yüksek Okulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda 4 yıllık geriatri bölümünde okuyan ve 2. sınıfta olan 1 yıllık hemşire Büşra Tanrısever, “Hem okuyoruz hem çalışıyoruz. Ailemize yük olmuyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Zorlukları var ama bir şekilde oluyor. Burada sorumlularımız, sınavlarımız olduğunda bize yardımcı oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde 3. sınıfta okuyan 1 yıllık hemşire Melike Canan Dirim ise, “Hem çalışıyoruz hem de okuyoruz. Zor oluyor ama sorumlu hemşirelerimiz bizlere yardımcı oldukları için üstesinden gelebiliyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber