Sağlık Bakanlığı bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay AZAP, covid-19'a çare olarak lanse edilmekte olan “Dornaz Alfa” ismindeki ilacın virüsü durdurmak gibi bir özelliğinin bulunmadığını vurgulayarak dile getirdi. Geçen haftaki sokağa çıkma yasağı öncesinde yaşanan panik ve izdihamın sonuçlarını önümüzdeki hafta görmeye başlayacağımızı aktaran Prof. Dr. Alpay AZAP’ a göre “Türkiye’de yapılan en büyük hata sokağa çıkma yasağının ilan ediliş şekli, sağlık alanındaki en büyük hata ise testlerin vermiş olduğu sonuçların kesin olduğuna inanmaktı.” Azap, “Süreç uzayabilir fakat bu kaybedilmiş bir süreç ile alakalı bir durum değildir, kazanılmış zaman olarak görülmeli” diyor ve uyarıyor: “Eğer Sosyal mesafeyi koruyamazsak, el temizliği ve solunum hijyenine dikkat etmezsek ve insan hareketlerini tamamen serbest bırakırsak istediğimiz kadar güçlü bir sağlık sistemimiz olsun bu salgın da asla başka edemeyiz dedi.

Peki Alpay AZAP kimdir?

Türk klinik mikrobiyoloji ve infeksiyon hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Doktor Alpay AZAP Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu coronavirüs bilim kurulunun da üyesi olarak görev yapmaktadır.

Alpay AZAP

Basına vermiş olduğu röportajlarla sıkça adından söz ettiren Prof. Dr. Alpay Azapın kim olduğu ve kariyeri son zamanlarda sıkça araştırılan bilgiler arasında yer almaktadır.

1995 senesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Profesör Doktor Alpay AZAP aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi infeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji anabilim dalında başladığı ihtisasını 2000 senesinde tamamladı. 2000 ile 2001 senelerinde Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2002 yılından itibaren de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzman olarak çalıştı. 2006 senesinde Doçent, 2011 yılında Profesör ünvanı aldı.  Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Editör: Wan Haber