Pandemi süreciyle başlayan maske ve eldiven kullanımları halen daha devam ediyor ve nereye kadar devam edeceği gizliliğini koruyor.  Maske ve eldivenleri düzgün kullanmak da bu dönemin en önemli ayrıntılarından biridir. Bu konuda çeşitli araştırmalar yapan doktorlar bildiklerini bizlere aktarıyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel de konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Aynı zaman da Yamanel, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi(GATA)’da Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Maskeleri Ne Kadar Süre Daha Takacağız?

Maskelerin ne kadar süre takacağımız birçok kişinin aklında olan bir soru. Herkes yazın sıcak aylarında maskeden kurtulmak istiyor. Yamanel konuyla ilgili açıklama yaparken maskeler uzun süre takılacağını ifade ediyor. Yamanel’in yaptığı önemli açıklamaları özetlemek gerekirse, virüsle ilgili tedbir ve tedavi basamakları olduğunu ifade ediyor.  Tedbir basamağını halkın çok iyi benimseyip uyguladığını söyleyen Yamanel, şuanda birçok ülkeye göre iyi olmamızı alınan tedbirlere başlıyor. Ancak bu durumu kesinlikle devam ettirmemiz üzerinde vurgular yapıyor. Eğer btedbirler devam etmezse vaka sayılarında artışlar kaçınılmaz olacak. Global bir bağışıklığa ihtiyacımız olduğunu belirten Yamanel, etkin bir tedavi ve aşıyla bağışıklığın güçleneceğini söylüyor. Şuan için ciddi anlamda aşı çalışmaları yapılıyor.  Ancak aşı çalışmalarının sonuçları nerden bakarsak bakalım 1-1,5 yıl kadar sürecek. Bu süreci de hesaplayan Yamanel, maskeleri bu yılın sonuna kadar takmamız gerektiğini belirtiyor. Salgın hala bizleri terk etmedi ve bunu önlemek için sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etmeliyiz.

Bİlİm Kurulundan Maske ve Eldİvenler İçİn açıklama

Eldiven Kullanmak Riski Arttırıyor

Eldivenlerin bu süreçte büyük sıkıntılar yarattığını belirten doktor, eldivenin yalancı bir özgüven verdiğini ve insanların her türlü mikrobu alıp çeşitli yerlere taşıdığını da sözlerine ekliyor. Eldiven kullanımı yerine el hijyeni öneriliyor. Daima yanınızda el temizlemek için temizlik ürünleri bulundurabilirsiniz. Eldivenin bir çözüm olmadığı çeşitli doktorlar tarafından da bildirilmişti.

Editör: Wan Haber