Bebeklerde Öksürüğün Nedenleri

Bebeğinizin boğazına bir şey takılmış olabilir veya astım gibi bir hastalığı olabilir. Ayrıca sigara dumanı, alerji, reflü gibi sağlık sorunları da öksürüğe neden olabilmektedir. Aniden bebeğinizde morarma ile öksürük gördüyseniz bebeğinizin boğazına bir şey takılmış olabilir. Çocuğunuz öksürükle beraber kusuyorsa bu da reflüye işarettir. Kusma devam etmiyorsa bu büyük bir sorun olmaz. Çünkü öksürükten sonra bebeklerde sık sık kusmalar meydana gelebilir. Ancak her gece öksürükle beraber kusmalar yaşanıyorsa bu durumda bir sıkıntı vardır.  Böyle zamanlarda ebeveyn olarak soğukkanlılığınız kullanıp neler yapabileceğinizi düşünmeniz gerekir. Ancak çok geç olmadan çözüme ulaşmanız için konuyla alakalı önceden bilgilenmeniz şarttır. Bu anlamda öksürük anında neler yapılabilir? Sorusunun cevaplarına ayrıntılı bir şekilde bakalım.

Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer?

Bebeklerde öksürüğün önce sebebi araştırılmalıdır. Eğer genel durum olarak iyiyse, hırıltılı solunum, nefes alma gibi bir problem yoksa çocuklar evde izlenebilmektedir. Bu tarz hafif durumlarda öksürük şurubu yerine ılık su verebilirsiniz. Bebeğinizin bol su ve sıvı şeyler tüketmesi boğazlarının yumuşamasını sağlayacaktır. Bebeğinizin burnu tıkalıysa deniz suyu veya fizyolojik serumlar vererek tıkanıklığı giderebilirsiniz.  Hava kuru olduğu zamanlarda da bebeklerde öksürük görülebilmektedir. Böyle zamanlarda bebeğinizin bulunduğu ortamı su buharıyla nemlendirebilirsiniz. Çocuğunuza her öksürdüğünde antibiyotik veya öksürük şurubu vermeyiniz. Bu ilaçlara alışmak bebeğinizin sağlıksız büyümesine sebep olacaktır.

Bebeklerdeki Öksürüğün Nedeni ve Çözümü?

Balgamlı Öksürükte Neler Yapılabilir?

Öksürük tespiti, bunun çözümü için en önemli faktördür. Bebeğinizin ne zaman öksürdüğü, hangi aralıklarla öksürdüğü, öksürüğün nasıl başladığı, öksürürken ne tür tepkiler verdiği dikkatle izlenmelidir.  Öksürüğün alerjik olduğu zamanlarda, hapşırık, burun tıkanıklığı olur ancak ateşlenme olmaz. Çocuğunuzun öksürüğü en az üç gün sürdüyse ve giderek artışlar gösterdiyse, bu öksürüğe ateşlenme de ekleniyorsa bu ciddi bir hastalıktır. Böyle durumlarda mutlaka bir doktora götürmeniz tavsiye edilir.

Editör: Wan Haber