Bayramda eczaneler açık mı ? Çin’in wuhan kentinde meydana gelen ve bütün dünyada ölümlere sebep olan yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bütün dünya devletleri önlemleri artırırken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti koronavirüsü ile mücadelede başarılar kaydetmeye devam etmektedir.

Sosyal mesafenin korunması ve izolasyon işlemleri, koronavirüs vakalarının azalmasına, iyileşen hasta sayısının artmasına, ölüm oranlarının aynı şekilde azalmasını sağlamaktadır.

Eczaneler açık mı sorusu 23 Mayıs arefe gününde vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırmaktadır. Arefe günü ve Ramazan Bayramı boyunca 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve eczaneler bu süre boyunca açık olacak mı diye merak etmektedirler. 23 Mayıs 2020 eczaneler açık mı? detaylar haberimizde..

24 Mayıs Eczaneler Açık Mı? Bayramda Eczaneler Çalışıyor Mu?

Sokağa çıkma yasağı Genelgesi’nde yer alan habere göre “Ramazan Bayramı münasebetiyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Mayıs 2020 Cumartesi, 24 Mayıs 2020 Pazar, 25 Mayıs 2020 Pazartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı günleri tüm eczaneler açık olmayacak ve sadece nöbetçi eczaneler hizmet verecek. Eczaneler dışında yalnızca evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri, tıbbi cihaz, ilaç, tıbbi Maske ve dezenfektan üretimi nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten işyerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri,  hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi amacıyla gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (sınır kapıları, gümrükler, havalimanları, limanlar, Karayolları, Huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri, AFAD birimleri, Vefa sosyal destek birimleri, Göç İdaresi, PTT)  Valilikler, kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirler arası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için 1 adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi bu madde kapsamında açık olacaktır. Akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri, kura yöntemi ile belirlenecektir. Nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri de açık olacaktır.)

Editör: Wan Haber