1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2.682 yatak kapasitesine sahip İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı tamamlandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği kamu özel işbirliği yöntemi ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 10 şehir Hastanesini hizmete aldık, inşası devam eden 8 şehir hastanemizin büyük bölümü bu yıl sonuna kadar, kalanlarını da önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz.” Dedi.

Sağlık Bakanlığı aracılığı ile kamu özel işbirliği modeli şeklinde inşa edilen İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın en büyük yoğun bakım kapasitesine sahip hastanelerinden İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabının açılışına video konferansla katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa varank'tan İstanbul’da yapılan Başakşehir Şehir Hastanesi hakkında Brifing aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Uluslararası kuruluşların anlamını yitirdiği bir dönemde Türkiye kendi ayakları üzerinde durarak gücünü göstermiştir. Dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

“Tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği kamu özel işbirliği yöntemi ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 10 Şehir Hastanesini hizmete aldık, inşası devam eden 8 şehir hastanesinin büyük bölümünü bu yıl sonuna kadar, kalanlarını da önümüzdeki seneye kadar tamamlayacağız. Ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu. Bugün 5400 tam donanımlı araç ve 19 hava aracı ile en modern ambulans filolarından birine sahibiz. Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Corona virüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağız.  Dünya ventilatör noktasında sıkıntılar yaşıyor, fakat biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık. Dedi

İnşallah Yeni dönemde, yeni yatırımlarla, yeni eserlerle, yeni hizmetlerle ülkemizi hep bir adım daha yükseğe çıkartacağız. Buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul’un bir belediyesi var. Hemen Ulaştırma Bakanlığımızı devreye soktuk. Başakşehir şehir hastanesinin yanına metroda gelecek, ulaşımda herhangi bir sıkıntı olmayacak.” Dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA: Salgın mücadelesinde bizim en güvenli limanlarımızdan biri Şehir hastaneleri olmuştur. Başakşehir’in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'de devreye aldığımızda İstanbul’un iki yakası’nda iki büyük sağlık üsümüz olacak, tamamı hizmete girdiğinde Avrupa’nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır.” Dedi.

Editör: Wan Haber