Yeri geldiğinde çok basit bir şekilde beliren baş ağrısı bazen çok büyük sağlık problemlerine yol açabilen durumları meydana getirebilmektedir. Özellikle de baş ağrısından sonra meydana gelen midenin bulanması ve hemen akabinde ateş gibi çok çeşitli problemler de tetiklenebilen bu durumlarda mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır. Peki Baş ağrısı nasıl geçer? 

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Aç kalınmaması gerekir, üğün atlatılmaması gerekir. Baş ağrısının önüne geçebilmenin bir diğer faktörü de öğün atlamamaktan geçmektedir. Öyle ki bir birey aç kalmamaya mutlak surette dikkat etmelidir. Stresten uzak bir yaşam sürülmelidir. Stresin birçok rahatsızlıkla bağlantısı mevcuttur. Başarısı da bu rahatsızlıklardan biridir. Gündelik yaşam içerisinde stresten uzak durulmalıdır. Fakat yaşam kalitenin artırılması ve bu problemlerle karşılaşmamak amacıyla stresin hayattan uzaklaştırılmaması gerekir. 
Ayrıca baş ağrısının kısa sürmesini sağlayan yada baş ağrısına yakalanmamayı sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi de masaj yapılmasıdır. Masaj yaptırmanın denenmesi gerekir. Ağrının yer edinmiş olduğu konuma göre masaj yapılarak gevşeme hareketlerinin sağlanması gerekir. Baş ağrısı masajı başta gerilim ve migren tipi ağrılar olmak üzere oldukça etkilidir. Hafif hareketlerle başta bulunan her iki tarafın ve ensenin tepe tarafının ovulması rahatlatacaktır.

Başlıca Baş Ağrısı Sebepleri Nelerdir?

Susuz Kalma: İnsan vücudunun su şeker ve tuz dengesi mevcuttur  Susuz kalındığı zaman direkt baş ağrısı yapar.
Aç Kalma: Bir birey, acıktığı zaman ve bu süre belli bir zaman şeklinde geçtiği anda baş ağrısı yapar.
Uykusuz Kalma: Uyumak, bir insan için hayati önem taşımaktadır. Özellikle de bir bireyin en az iki gece üst üste uyulmaması durumunda vücudunun halsiz düşmesi ve tamamen bitkin bir duruma gelmesi an meselesi olacaktır. Yeteri kadar uyku uyulmadığı takdirde, insanın normal gündelik yaşantısından tat alması ya da hayatın normal akışı içerisinde gerçekleştirilmesi gereken faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi zorlaşacaktır.
Gerginlik: Gerilim ve stres, baş ağrısının oluşmasında etkilidir.

Editör: Wan Haber