TEMİZLİK ÖNEMLİ

Bu enfeksiyon grip gibi bulaşıyor. Şu dönemde kişisel hijyen çok önemli. Elleri yıkamak, tek kullanımlık mendil kullanın, ellerinizi yıkayın, bir metreden daha yakın mesafede olunmaması gerektiği, gripli olanların maske kullanması gerektiği, beslenmenin önemli olduğunu, ev ortamında da bulunduğu ortamın havalandırılmasının önemli olduğunu... Ocak ayının ilk dönemine göre hasta sayısında azalma görülüyor.

BİZE DE GELME DURUMU VAR

Bize de gelme durumu her an olabilir. Komşumuz İran'da ciddi bir salgın var. Sınırımızdan içeri girmemesi noktasında gayret içindeyiz. Etrafımızda her geçen gün artıyor, ülke bu anlamda risk altında. Sınırda sahra hastaneleri kuruyoruz.

Çin'den gelenler başka ülkeler üzerinden gelebilir, bu anlamda 8 kişiyi gözlem altına aldık. Sayın Büyükelçi'yi de haberdar ettik.

Daha önce çalışmak için Çinli firmalara işçiler var. Bununla ilgili 14 gün hekim gözlemi altında kalmak ve sonrasında çalıştırılması yönünde adım atıyoruz.

Bir hasta için 'Siz hasta değilsiniz' deme şansınız nasıl olur? Hangi vicdanla bunu yapabilirsiniz. O hastanın tedavi edilmesi gerekir. SUPERHABER TV

Editör: Wan Haber