Antibiyotik kullanırken doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır. Yararlarının yanı sıra uzun süre kullanıldığında çokça zararları da bulunmaktadır. Gereksiz yere kullanımlarda veya bazı besinlerle kullanıldığında da bazı sorunlara yol açmaktadır. Antibiyotik içerken dikkat etmemiz gerekenler bazı noktalar vardır. Bunlar; özellikle de bazı antibiyotiklerin süt ve süt ürünleriyle kullanılmaması aynı şekilde meyve suyu, domates, kafein ile birlikte kullanılmamasıdır. Kullanıldığı takdirde midede emilim azalmakta ve kusma, karın ağrısı gibi problemlere yol açmaktadır. Bu da bağışıklık sistemini zayıflatırken güçsüz düşmenize neden olur. Bilinçsiz bir şekilde kullanılan antibiyotiğin size ve vücudunuza vermiş olduğu zarar en az iki yılda iyileşmektedir. Bu ağır hasarı onarmak bu denli zorken doktora gitmek zor olmasa gerek değil mi?
 

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINDA VÜCUDUMUZDA NELER OLUR?

Bilinçsiz bir şekilde antibiyotik kullandığımızda vücudumuzda, karaciğer ve böbrekler işlevini yavaşlatır, antibiyotik kullandığınızda vücudunuzun direnç gelişimi azalır, vücutta mantar oluşumuna neden olur, bağırsaklarda bulunan probiyotiklerin kaybına yol açmaktadır.

Bilinçsiz antibiyotik kullanımından dolayı ilerleyen yıllarda tüm dünya üzerinde 10 milyon kişinin öleceği tahmin edilmektedir.

ANTİBİYOTİK İÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

DOĞRU ANTİBİYOTİK KULLANIMI NASIL OLMALIDIR? 

Doğru antibiyotik kullanımı için;

Doktor kontrolünde olması gerekir.

.  Sadece bakteriyel olduğu kanıtlanmış olunan hastalıklar için kullanılması gerekmektedir.

.  Direncin gelişmemesi adına antibiyotiğin kullanım saatlerine çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

.  Antibiyotiği zamanından önce bırakmamanız gereklidir.

.  Grip ve nezle gibi hastalıklarda antibiyotik kullanımı uygun değildir.

Editör: Wan Haber