Konuyla ilgili bir açıklamam yapan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda, anne adaylarına yönelik düzenledikleri kurslarda faydalı bilgiler verildiğini söyledi. Dr. Soğanda, “Annenin bilgi sahibi olması; gebelikte, doğumda ve lohusalıkta korkudan uzak endişesiz, mutlu ve sağlıklı olmasını sağlar. Korku ve endişenin birinci sebebi bilgisizliktir. Anne gebelik ve doğum hakkında bilgilendikçe ve onları anladıkça korkusu azalır ve kendine güveni gelişir. Bu kurslarda sadece anneler değil babaların da derse katılımı istenmektedir” dedi.
Dr. Soğanda, Edremit ilçesinin pilot bölge seçildiğini ve haftanın 2 günü ise burada anne adaylarına bilgiler verildiğini belirterek, “Burada 4 haftalık gebe sınıfı eğitimi başlattık. Her hafta salı ve perşembe günü 2 saat olarak anne adaylarına programdaki dersler anlatıldı. Katılımcı sayıları zaman zaman değişse bile düzenli olarak 8 gebemiz eğitimlere katılarak gebe ve bebek bakımı ile ilgili pek çok yeni bilgi ediniyor. Gebe eğitimi sonrası katılımcılara birer teşekkür belgesi verilerek tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

 

Verilen eğitimlerle ilgili de bilgi veren Dr. Soğanda, “Hamilelik eğitim merkezinde verilen eğitimler, gebeliğin fizyolojisi, başlaması ve gebelik hakkında bilgilerdir. Gebelikte meydana gelen değişiklikler ve şikayetler gebelikte beslenme ve bakım, doğum şekilleri ve bunlar hakkında bilgiler. Anne sütü, emzirme ve meme bakımı, bebek bakımı ve takipleri, lohusalık döneminde bakım ve tehlike işaretleri, aile planlaması yöntemleri ve doğum korkusu ve baş etme yöntemleri hakkında bilgiler veriliyor. Eğitimlere destek veren eğitimcilerimizden Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü çalışanlarından ebe İlkay Emir, ebe Sibel Demir Tutkal ve Psikolog Sefer Mavigöl’e katılanlardan dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber