WanHaber - Haber Merkezi

Eyüp sultan Nişanca aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Yavuz KALAYCI yeni tip coronavirüs covid-19 salgını sebebiyle yaşamını yitirdi. Kalaycı'nın yaşamını yitirmesinin hemen ardından Twitter’dan başsağlığı dileyen İstanbul Tabip Odası, “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunlarından Eyüp Sultan Nişanca aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Dr.Yavuz kalaycı’yı covid- 19 sebebiyle kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın Ailesi başta olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyoruz. Tüm tıp camiasına başsağlığı diliyoruz.” Paylaşımında bulundu.

Kalaycı'nın coronavirüs salgını sebebiyle yaşamını yitirmesinin hemen ardından bir başsağlığı mesajı da İstanbul aile hekimleri derneğinden geldi.

İstahed, internet sitesinde “Eyüp sultan Nişanca aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Yavuz kalaycı’ya covid- 19 sebebiyle kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tıp camiasına başsağlığı dileriz.” Dedi

Diğer tarafta Denizli’de 74 yaşındaki ürolog Operatör Doktor Cemal Özkan da Corona virüsü sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acıpayam devlet hastanesinden bir süre önce emekli olan Özkan, 20 gün önce rahatsızlanınca Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Coronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Can almaya devam ediyor. En son 19 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın yapmış olduğu açıklamalara göre toplam yapılan test sayısı 634277 olurken, toplam vaka sayısı 863006, toplam vefat sayısı 2017, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1922, toplam Entübe hasta sayısı 1031, toplam iyileşen hasta sayısı 11976 Olarak açıklandı.

Corona virüs, soğuk algınlığından Ortadoğu solunum sendromu ve şiddetli akut solunum sistemi durumu olan sars gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara sebep olan büyük bir virüs ailesidir.

Yapılan son açıklamalara göre coronavirüs hastalığından iki tane hakim daha hayatını kaybetti. Hem böylelikle bu hastalığın meslek ayrımı yapmadan, yaş farkı gözetmeksizin, cinsiyet ayrımı yapmadan, hemen her insana bulaşabileceği artık anlaşılmıştır. Bu nedenle özellikle de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre sosyal mesafenin korunması, dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması ve mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması ile bu hastalığın belli bir dönem sonra kuluçka evresine gireceği ile ilgili açıklamalar yapılmaktadır.

Editör: Wan Haber