Sağlık Bakanlığı, her yıl ilk defa ve tekrardan atanmak üzere atama kurası ile diş hekimi atamalarını gerçekleştirmektedir. İsteyen adaylar, mezun olduktan hemen sonra sınavsız bir şekilde direkt atanabilmekte, isteyen adaylarda Özel sektörde görev yapmaktadır.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı bünyesinde veya özel hastanelerde görev yapan diş hekimleri ne kadar maaş alıyor? Diş Hekimi maaşları 2021 senesinde ne kadar oldu? Bu iki sorunun cevabı ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor.

Diş Hekimi Maaşları Kamu!

Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir şekilde, Devlet hastanelerinde diş hekimleri göreve başlamaları ile beraber ortalama 6250 TL maaş alıyor. Bu tutar, çalışılan bölge, mezuniyet, görev süresi ve aile durumu gibi hususlara göre değişiklik gösterebilmektedir.

Diş Hekimi Özel Sektör Maaşları 2021 Ne Kadar Oldu?

Diş Hekimi atamaları genellikle direkt kamuya yapılır. Yalnızca isteğe bağlı bir şekilde Özel sektörde Diş Hekimi olarak görev almak isteyenlerin Maaşları daha yüksek verilmektedir. Ortalama özelde diş hekimleri 6500 Tl den başlayan ve yükselen Maaşlar alır. Diş Hekimi, cerrahi operasyon ile diş hekimi gibi konular aracılığı ile diş hekimlerinin almış oldukları maaş çok daha yüksek rakamlara ulaşabilmektedir. Sağlık personelleri, net maaşlarının yanı sıra aynı zamanda hastanelere göre değişiklik gösteren döner sermaye ödenekleri de alınmakta olup ilave olunan bu tutarlar Yukarıdaki maaş rakamlarına eklenir.

Editör: Wan Haber