Hakkari’nin, köyleri ile birlikte toplum nüfusu yaklaşık 154 bin olan Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki kadın hastalar için, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tek uzman doktorun görev yapması vatandaşları bezdirdi. 

Şemdinli'deki kadın hastaları, uzman doktor olmadığı için Yüksekova'ya götürmek zorunda kalan vatandaşlar, hem sıra bulmak, hem de ulaşım sıkıntısı yaşamak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Erdal Güzel adındaki vatandaş, Şemdinli Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olmadığı için hastasını mecburen Yüksekova’ya götürmek zorunda kaldığını anlattı.

Şemdinli'de kadın doğum ile birlikte anestezi uzmanı da bulunmadığını anlatan Güzel, konuyla ilgili bütün hastaların Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı.

Yetkilerin Şemdinli'ye kadın doğum uzmanı atamasını beklediklerini söyleyen Erdal Güzel "Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tek Kadın Doğum Uzmanı görev yapıyor. Bir doktorun, köyleri ile birlikte toplam nüfusu 154 bin olarak Şemdinli ve Yüksekova'daki bütün hasta bayanların muayene ve tedavilerini yapması mümkün olabilir mi" dedi.

Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü'nün, yaşanın uzman sıkıntısını giderilmesi için Bakanlık nezninde girişimlerde bulunduğu, yakın zamanda Şemdinli'ye bir kadın doğum uzmanının atanacağı belirtildi. 

Editör: Wan Haber