WanHaber.com - ÖZEL

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hastanenin reklam işleri için bir kez daha ihaleye çıkıyor. Daha önce defalarca ihaleye çıkan ve her defasında sözleşmesi iptale giden reklam işleri için hastane yönetimi 18.03.2020 tarihinde bir kez daha Doğrudan Temin’e çıktı. Yeterlilik belgesi ve iş bitirme şartlarının aranmadığı ihalede, en düşük teklifi veren firmalar işi yapamıyor ve iş iptaline gidiyor.

145 Bin TL’lik işten doğrudan temin mi olur?

Her ay düzenli bir şekilde “Doğrudan Temin”e çıkan 14 kalem reklam uygulama işi bir kez daha ilana çıktı. Yaklaşık maliyeti 145 bin 500 TL olan işi doğrudan temin limitini aşmadan yapmak isteyen hastane yönetimi, aylardır işin içinden çıkamıyor. İşi almak için yüzde 300 gibi çılgın bir rakama kırıma giden reklam ajansları, işi alıyor fakat yapamıyor. Her ay yarıda bırakılan işler iş iptaline giderek, yeniden ilana çıkıyor ve bu durum sürekli tekrarlanıyor.

Ya miktar düşürülecek ya da iş açık ihaleye çıkacak

WanHaber.com’a açıklamalarda bulunan bir reklam ajansı yetkilisi, hastanenin satın alma biriminde sıkıntı olduğunu, açık ihaleye gitmesi gereken işin doğrudan temin üzerinden sürekli ilana çıktığını söyledi. İşin miktarında bir düşüme gidilmesi yolunun da izlenebileceğini söyleyen firma yetkilisi, “Geçen yıldan beri her ay bu işler askıya çıkıyor ve bir türlü yapılamıyor. Kalifiyesiz ve referansız markalarla sözleşme imzalayan hastane, her defasında işin içinde kalıyor ve çıkamıyor. Bu hem işin bir yıl ertelenmesine sebep oluyor hem de ekonomik açıdan iki tarafı da yıpratıyor. Son ihaleye çıkan 14 kalem işin Van piyasalarındaki en iyi ortalama tutarı 145 bin lira civarıdır. Hastane bu işi ilana çıkarken hiç mi piyasa araştırması yapmıyor? Piyasa araştırması yapıyorsa bu işin bu fiyata gidemeyeceğini bilmiyor mu? Hadi satın almacılar acemi diyelim, peki hastane yönetimi bu evraklara imza atarken aynı işin defalarca ihaleye çıkmasını hiç mi sorgulamıyor? Devletin burada hem parası hem zamanı gidiyor yazık değil mi? Bu iş ya iptal edilmeli ya da açık ihaleye çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber