WanHaber.com- Haber Merkezi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere 15-16-17 Ekim’de Van’a gelecek. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Fevzi Donat ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Ahmet Davutoğlu’nun kentte gerçekleştireceği ziyaret öncesi Van’da yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Davutoğlu’nun gerçekleştireceği ziyaret öncesi program akışıyla ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı kahvaltıda Kürt Sorunu da konuşuldu. 

‘Van ziyareti’

Toplantıda ilk olarak konuşan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Bugün, Genel Başkanımızın Van’a yapacağı program çerçevesindeki programın içeriğini sizlerle paylaşacağız. Ayın 15,16 ve 17 Ekim tarihlerinde Genel Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Van ziyareti programı çerçevesinde sizlerle bugün hem bilgilendirme hem soracağınız sorulara cevap verme bu konuda sizlerle yüzleşmek ve hasbihal etmek istedik” diye aktardı. 

‘Van önemli’

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Fevzi Donat, Ahmet Davutoğlu’nun Van’a önem verdiğini dile getirerek, “Van için önemli bir 3 günlük Gelecek Partisi Genel Başkanımız Dr. Ahmet Davutoğlu’nun bir programı olacak.

Burada il, ilçe, STK Başkanları, kanaat önderleri, yerel basınla, halkla, esnafla buluşacak. Genel Başkanımız Van’ı çok önemsiyor. Gerçekten Van, Gelecek Partisi ailesi adına çok kıymetli ve çok önemli. Tüm Türkiye’de yapmış olduğu hızlı bir teşkilatlanmayla, çalışmalarıyla ve Türkiye’de yarattığı farkındalıkla Abdülhekim Karabıyık Başkanımızın ve ekibinin başarısı çok takdir ediliyor ve Genel Başkanımız tarafından da yakınen takip ediliyor” dedi. 

‘Çalışma başlatıyoruz’

Donat, Kürt meselesi ile ilgili bir çalışma başlatacaklarını ve bunun merkezinin Van olduğunu vurgulayarak, “Bu üç günün sonunda da Türkiye’de bir gelecek Partisi olarak Türkiye’deki tüm problemlere çözümleriyle ortaya çalışmalar koyan bir partiyiz. Bununla ilgili olarak da memleketimizin en önemli konularından biri olan Kürt Meselesi ile ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Bunun da ilk merkezi Van olacak. Daha sonra Türkiye Genelinde Güneydoğu’da, Akdeniz Bölgesinde ve Marmara’da birçok toplantı yapılacak” diye konuştu. 

‘Kürt meselesi var’

Kürt meselesinin olduğunu ve bunun çözümü için çalışma yapacaklarını ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, “Türkiye’nin toplumsal olarak ülke genelinde hangi halkların sorunu varsa biz o sorunların üzerine gidip çalışma yapıp bir dizi toplantılar gerçekleştirdikten sonra çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere böylesi bir çalışma yaptık.

Kürt Meselesi ile ilgili yıllardır birçok çalıştay, toplantı yapılmış durumda. Ama yine son günlerde iktidarın küçük ortağı Sn. Bahçeli tarafından dile getirilen daha sonra Sn. Cumhurbaşkanının onayladığı yine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici’nin de Kürt sorunu yoktur söylemlerine karşın biz parti olarak zaten partiyi kurarken partinin programına Kürt meselesini koymuştuk. Bugün iktidar ve ortakları Kürt sorunu sona ermiştir diyor ancak biz Kürt sorunu vardır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber