Siirt, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Şırnak ve Van illerinde çalışan yerel medya mensuplarının katılımıyla düzenlenen seminerin ikinci gününde Türk Yerel Medyasının AB Sürecinde Daha Etkin Rol Alması konulu panel düzenlendi. Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum İletişim ve Başkanlığı Koordinatörü Başak İlisulu’nun başkanlık yaptığı panelde ‘Türk Yerel AB yolunda’ adlı seminerin 6’ıncı bölgesel bilgilendirme seminerinde tüm detayları masaya yatırdıklarını ifade etti. İlisulu, 2010 yılında AB Bakanlığı olarak yürütülen bu süreci destekleyici olarak iletişim stratejisini sürdürdük ve yerele daha iyi yayılması için ortak çalışmalara önem verdiğini kaydetti. İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Tanık ise, sosyal medyanın ulaştığı noktanın küçümsenmemesi gerektiğini, hükümet nezdinde yasal düzenleme yapılarak önemli bir şablona oturtulması konusunda görüş belirtti.


Ekonomi Gazetecileri Derneği Onur Kurulu Üyesi Ahmet Coşkunaydın, AB sürecinde öncelikli olarak yerel medya halka doğru ve objektif bir şekilde halkı bilgilendirmekle görevli olduğu için AB sürecini yerelle başlaması ve konunun yerele indirgenmesinin isabetli olduğunu söyledi.


""

Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak, bu tür panel ve seminerlerin, AB sürecinin yerelde daha iyi algılaması gerektiğini hatırlatarak, yazılı ve televizyon başta olmak üzere yerel basını destekleyici ve mevcut sıkıntılarından kurtarabilecek çalışmaların da yapılması gerektiğini hatırlattı.


Bölgesel bilgilendirme seminerlerinin Brüksel'e ve Londra'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek ekipte yer almak için basın mensupları arasında çekilen kurada Siirt Güney Gazetesi’ Yazı İşleri Müdürü ve aynı zamanda İhlas Haber Ajansı Siirt temsilcisi Mehmet Niyazi Deniz seçildi. Bu çalışma ziyareti ile yerel medya mensupları, AB kurumlarını ziyaret etme ve Avrupa'daki meslektaşlarıyla bir araya gelerek deneyimlerini paylaşma fırsatını bulacak.

Editör: Wan Haber